Style

Între familie şi business

26 feb 2014 644 afişări de Ioana David
Din aceeaşi categorie

Pentru Diana Şucu, care anul trecut a deschis magazinul cu mobilă de lux Ethan Allen în cadrul Galeriei Mobexpert din Băneasa, weekendul înseamnă atât timp petrecut alături de familie, cât şi la birou.

„Merg la birou, am întâlniri, chiar dacă e sâmbătă. Duminica însă e ziua în care nu muncesc şi îmi dedic timpul în totalitate familiei mele“, spune proaspăta antreprenoare.

Mărturiseşte că s-a îndrăgostit de brandul american Ethan Allen de la prima vedere, iar deschiderea magazinului i-a schimbat viaţa din toate punctele de vedere.

Diana Şucu este căsătorită cu omul de afaceri Dan Şucu, proprietarul Mobexpert, iar acum încearcă să facă cunoscut românilor, prin intermediul magazinului prospăt deschis, stilul american eclectic.

Iniţial a cochetat cu ideea de a deschide o galerie de artă, apoi a avut în vedere deschiderea unei grădiniţe, iar în final, vizitele la târgurile de mobilă au determinat-o să intre în această industrie.

„Primul lucru pe care îl fac când începe weekendul este să prepar cafea pentru Dan şi pentru mine. O cafea bună, caldă, cremoasă, o cafea pe care o aştept în mod special.

După cafeaua de dimineaţă urmează programul alături de copii, un program scurt -micul dejun, un joc sau o ieşire în parc. Dar recunosc că de la un anumit moment încolo trebuie să plec la birou şi îi las cu tatăl lor. Desigur, sunt şi sâmbete în care aleg să fiu cu familia, dacă pot să o fac.

Ne place să mergem şi la restaurant, în locuri unde suntem trataţi cu respect şi unde ştim că bucătarul merită aprecieri.  Îmi place în mod special mâncarea sănătoasă şi deşi nu sunt o gurmandă, mănânc sănătos. Chiar dacă aleg legume, sau carne, ţin să nu fie semipreparate sau congelate.

Uneori călătorim şi prin ţară sau în afara ei. Depinde de anotimp, de programul copiilor, de vacanţele lor. Parisul e întotdeauna o recomandare pentru orice buzunar, pentru orice nevoie sau pentru orice stil. Îl alegem şi noi, numai că acum trebuie să recunosc că mergem mai mult acolo unde sunt târgurile mari de mobilă şi decoraţiuni, îmbinând utilul cu plăcutul. De curând am avut o astfel de escapadă şi am mers la târgul Ambiente, la Frankfurt.

Când rămân în Bucureşti, aleg uneori să merg la sală, să alerg în parc, să fac mişcare. Îmi place să citesc şi prefer cărţile pe care starea mea le cere. Acum citesc Milan Kundera, dar îl prefer în egală măsură pe Marc Levy, depinde de momentul vieţii în care mă aflu. Citesc acele cărţi cu care simt că am o legătură de la prima pagină.

La hobby-uri aş putea trece shoppingul, arta, decoraţiunile. Îmi plac magazinele sau târgurile vintage pentru că evadez prin ele în lumi pe care nu le-am cunoscut şi în epoci în care aş fi vrut, poate, să trăiesc.

Deschiderea magazinul Ethan Allen mi-a schimbat viaţa în toate felurile. De la plecatul zilnic de acasă până la inter­acţiunea cu oamenii, cu echipa, cu clienţii. Apoi faptul că este un brand de care m-am îndrăgostit la prima vedere mă face să mă simt acum, că l-am adus în România, ca într-o lună de miere. Şi cred că va continua multă vreme.

Din punctul meu de vedere femeia modernă este o femeie ocupată, din păcate, şi spun din păcate pentru că poate că nu ar trebui să fie aşa sau numai aşa. Văd atâtea femei care aleargă, împărţindu-se între birou şi casă, încercând să fie şi frumoase, şi deştepte, şi bune soţii, şi bune mame şi profesioniste desăvârşite. Am văzut odată aici în galeria Mobexpert unde este magazinul Ethan Allen, pe o băncuţă în hol, o doamnă care arăta bine, dar care mi s-a părut foarte obosită. Stătea pe o bancă în holul galeriei, în timp ce se uita la copilul ei de vreo 10 ani care se juca. Vorbea în timpul asta la telefon şi încerca să se rujeze. Nu ştiu cum le facea pe toate şi ce înţelegea din fiecare gest, dar am văzut aşa, o imagine care mi-a dat dimensiunea dezastrului.

E clar că societatea asta e, asta îţi cere, dar mă gândesc că, totuşi, societatea este formată din fiecare dintre noi. Poate sunt de modă veche, dar pentru mine, totuşi, familia rămâne o prioritate absolută.

Citiţi mai multe în ediţia de martie a revistei DA Premium, ce apare pe piaţă vineri, 28 februarie, împreună cu Ziarul Financiar.