Style

Începe sezonul turismului de shopping. Unde pleacă românii pentru a beneficia de reduceri

11 aug 2011 1423 afişări de Apropo.ro
Din aceeaşi categorie
Începe sezonul turismului de shopping. Unde pleacă românii pentru a beneficia de reduceri

De doua ori pe an, are loc mult asteptata intalnire cu reducerile pentru toti iubitorii de moda si de chilipiruri. Mari reduceri si oferte speciale sunt la tot pasul. Reducerile se fac in principal la haine, incaltaminte, accesorii dar si la produsele de gospodarie.

In general, aceste reduceri se fac pentru a vinde produsele ramase din colectia sezonului trecut.

Perioada de reduceri nu poate dura mai mult de 6 saptamani. In Paris, reducerile dureaza in general o luna si au loc iarna si vara. In timpul reducerilor, magazinele pot fi deschise uneori si duminica.

Turismul de shopping a devenit o practica foarte populara pentru romani, iar destinatiile alese de cei care se dau in vant dupa cumparaturi s-au diversificat in ultimii ani, o data cu cresterea veniturilor si a pretentiilor privind calitatea produselor.

"Aproximativ 7.500-10.000 de romani pleaca anual din tara, la shopping. Ei cheltuiesc, in medie, 1.000-1.500 de euro pentru cumparaturi, la care se adauga pretul pachetului turistic in sine (drum si cazare/masa), care variaza intre 200 si 1.100 de euro", a declarat secretarul general al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Mircea Draghici. Citiţi mai multe pe www.apropo.ro.