Style

În timpul Campionatului Mondial de Fotbal, traderii preferă să se uite la meciuri decât să tranzacţioneze. Citiţi o analiză a BCE

14 feb 2012 355 afişări de Alexandru Matei
Din aceeaşi categorie
Bursele şi fotbalul: în timpul Campionatului Mondial din 2010 traderii preferau meciurile, nu tranzacţiile

O analiză a Băncii Centrale Europene (BCE) arată legătura strânsă dintre fotbal şi pieţele financiare. BCE a publicat un raport din care reiese că numărul de tranzacţii realizate pe burse au fost influenţate de meciurile din cadrul Campionatului Mondial de Fotbal din 2010, scrie The Telegraph.

În Marea Britanie, volumul tranzacţiilor cu acţiuni ale companiilor componente ale indicelui FTSE 100 au scăzut cu 32%, sub medie, în timpul meciurilor, dar, surprinzător, au scăzut cu numai 26,5% atunci când juca echipa Angliei.

În Chile situaţia a fost diametral opusă. Volumul tranzacţiilor a scăzut cu 79% sub nivelul normal în timpul meciurilor şi cu 99,5% în timpul meciurilor jucate de echipa naţională.

Traderii danezi au fost cel mai puţin atraşi de meciurile de la Campionatul Mondial, când echipa lor era pe teren, volumul tranzacţiilor a crescut chiar cu puţin peste 6%, fiind singura ţară în care s-a întâmplat acest lucru.

În ciuda reputaţiei lor de oameni muncitori, traderii germani s-au numărat printre cei care au preferat mai de grabă să se uite la meciuri decât să tranzacţioneze, volumele de pe bursa din Frankfurt scăzând cu 60% atunci când juca echipa germană.

Citeşte şi: