Style

Good Life

23 dec 2013 244 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Indexul locurilor şi produselor exclusiviste iubite de bon-viveuri şi connaisseuri, de la magazine de lux până la spa-uri şi accesorii.

1. Haine pentru iahting în Marea Nordului

Deşi magazinul Paul&Shark de pe Calea Victoriei este poate mai vizitat pe timp de vară, de  către pasionaţii de iahting, pentru hainele şi accesorile lor inspirate din stilul marinăresc, acesta merită o vizită şi în lunile mai friguroase.

Colecţia de toamnă- iarnă 2013 păstrează la rândul său inspiraţia din lumea iahtingului, precum culorile albastru şi roşu şi materialele funcţionale, însă ia forma  jachetelor parka cu gulere din blănă de oaie, mănuşilor călduroase şi pantalonilor din materiale împotriva frigului. 

2. Împletituri ruseşti, ca la carte

Saloanele Oksana, de pe strada Puţul lui Zamfir, nr. 15 şi mai nou Şepcari nr.19  sunt singurele locaţii din Bucureşti specializate pe împletituri ruseşti. Sau cel puţin singurele unde poţi avea parte de o împletitură perfectă în aproximativ 5 minute. Pe site-ul Oksana Salon scrie „lu­crăm după principiile şcolii ruseşti, avem imaginatie şi îndemânare, înţelegem şi promovăm răsfăţul, suntem foarte creativi şi mereu binedispuşi“, iar cei care le-au trecut pragul par să fie de acord. Preţul pentru o împletitură rusească începe de la 17 lei şi poate ajunge la 50 de lei. 

3. Despre stilul nordic, minimalist

Unul dintre stilurile promovate de magazinele de design interior Class Living este cel minimalist ce se defineşte printr-un decor aerisit şi luminos, realizat din forme simple, geometrice şi eliberate de obiectele inutile şi de exces de ornamente.

Într-un asemenea interior texturile sunt simple, există multă lumină (nordicii, pentru care stilul minimalist e caracteristic, caută întotdeauna lumina în amenajările de interior), liniile sunt  clare şi curate, suprafeţele sunt  dure şi de preferat din materiale naturale. Despre persoana care iubeşte minimalismul se spune că e pragmatică, echilibrată şi optimistă.

4. China, în centrul timpului

Fie că eşti pasionat de cultura chineză sau eşti un om de business ce vrea să-şi amintească cine deţine puterea economică în lume în momentul de faţă, noul model de ceas lansat de Montblanc şi dedicat Chinei poate fi o achiziţie potrivită. 

Modelul TimeWalker World-Time Sinosphere, China Edition a fost realizat într-o serie  limitată de doar  88 de piese şi va fi disponibil pe piaţă din ianuarie 2014.

În centrul cadranului, o aplicaţie din aur roşu arată harta Chinei înconjurată de vecinii săi  coloraţi în gri.

Tot în centru este situat inelul cu scală de 24 de ore pentru citirea timpului în lume, ce foloseşte cifre roşii pentru timpul de noapte şi gri pentru orele zilei. Indicatoarele şi marcajele orare sunt realizate la rândul lor din aur roşu, alături de bezelul din aur de 18 carate.

Modelul dedicat Chinei e dotat cu un mecanism mecanic cu întoarcere automată. Ceasul are un cadran din oţel inoxidabil , cu diametrul de 42 mm şi este disponibil cu o curea din piele de aligator sau cu brăţară metalică.