Style

Good Life

28 oct 2013 841 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Indexul locurilor şi produselor exclusiviste iubite de bon-viveuri şi connaiseuri, de la magazine de lux până la spa-uri şi accesorii

1. În pas cu moda

Magazinul Enzo Bertini aduce o serie de branduri de încălţăminte de lux pentru femei şi bărbaţi, oferind o selecţie variată pentru gusturi dintre cele mai diverse, fie că este vorba de o pereche de pantofi eleganţi de la Cesare Paciotti sau Moschino sau o  pereche de sneakers casual de la Pepe Jeans sau Lacoste.

Cesare Paciotti este un brand de pantofi  cu tradiţie îndelungată, născut iniţial în Italia la jumătatea anilor ë90, familia Paciotti deţin–nd în Civitanova Marchea o fabrică de încălţăminte high end. Cesare Paciotti, un adolescent îndrăgostit de Jimi Hendrix şi The Doors, studiază artele şi după absolvire călătoreşte  în jurul lumii spre Londra, Paris, New York, Los Angeles, Tokyo, New Delhi şi Dubai. În 1980, Cesare moşteneşte afacerea de familie şi reiventează un brand clasic aducându-i faima iternaţională.

Alături de Cesare Paciotti, pentru cei ce vor să-şi completeze garderoba de sezon, alte branduri cu tradiţie aşteaptă să fie probate în cadrul magazinului Enzo Bertini.

2. Design de sezon

Începând cu luna septembrie, BoConcept a lansat o nouă colecţie de mobilier şi accesorii. În trend par să fie mai multe culori ca niciodată,  combinaţii de forme şi alăturări inedite. Principala caracteristică a colecţiei pentru 2014 o reprezintă fuziunea armonioasă a contrastelor.

Un adevărat melanj de culori reci şi calde, de suprafeţe naturale şi din metal, de lemn şi nuanţe neon, de suprafeţe nefinisate şi lustruite. Metaforic vorbind, împletirea nordului cu sudul defineşte noile piese de mobilier şi accesorii BoConcept.

Pentru cei mai conservatori există şi o alternativă mai cuminte de amenajare, pentru 2014 rămânând în trend decorarea cu ajutorul combi­naţiilor de nuanţe calde, ton pe ton, pentru interioarele monocromatice. În plus, designerii BoConcept continuă tradiţia de a se inspira din trecut, de data aceasta aducând în contemporan elemente iconice ale mai multor decade.

Produsele vedetă ale noii colecţii sunt canapeaua Carlton, un clasic contemporan, scaunul emblematic Hamilton, mesele cu noi forme şi în diverse combinaţii şi biroul Cupertino, cu difuzoare integrate.

3. Regatul cailor

Cu o investiţie de peste 1 milion de euro Regatul Cailor se recomandă drept cel mai prestigios club de echitaţie din România.

Clubul aflat în sudul capitalei, se întinde pe o suprafaţă de 6,5 ha şi cuprinde un grajd ce poate adăposti 34 de cai de rasă, manej acoperit cu suprafaţa de 1.250 mp, manej în aer liber cu suprafaţa de 2.700 mp, manej de concurs de 6.300 mp, dar şi loc de joacă pentru copii, o tavernă cu 100 locuri la mese şi hambare pentru nutreţuri. Pentru cei ce doresc să înveţe să călărească, lectiile sunt supravegheate de instructori şi antrenori de echitaţie atestaţi, iar preţul pentru o şedinţă de 45 de minute este de 100 de lei, în timp ce 11 şedinţe costă  1.000 de lei. Ţinuta recomandată pentru  echitaţie este o pereche de pantaloni comozi, ghete sau cizme şi mănuşi subţiri „ca să puteţi simţi dârlogii“. Regatul Cailor are şi manej interior, aşa că cei pasionaţi de călărie pot practica acest sport şi în timpul iernii.

4. Terapii cu vin

Pentru că e toamnă şi strugurii tocmai au fost culeşi, recomandăm şi pentru zona de beauty & spa un tratament cu vin. Vinul roşu conţine un cocktail de antioxidanţi şi vitamine naturale care previn îmbătrânirea precoce a pielii.

„Acest tratament îmbogăţit cu vin roşu natural, extract de struguri şi ulei de măsline are ca rezultat o piele mai fină, suplă şi radiantă“ , spun cei de la Orhideea  Spa care au în „meniu“ o te­ra­pie cu vin dar şi alte tratamente binefăcătoare. Printre acestea,  tratamente precum  duş Kneipp ( după numele pas­to­rului german Sebastian Kneipp (1821-1879) care l-a inventat), cu apă rece şi apă caldă care conduce spre o mai bu­nă circulaţie a sângelui în organism, sau duş Vichy, popular în marile centre SPA din lume pentru reducerea stresului, sau tratamente spa în cadrul Hamamului, celebra baie turcească. Preţurile pentru un tratament spa este între 150 de lei şi 400 de lei, iar  o şedinţă durează în jur de 60 de minute.

5. Schimbări epocale

Cel puţin asta anunţă colecţia de sezon Ermenegildo Zegna, ce propune ţinute casual elegante, adaptabile pentru o lume în perpetuă schimbare. Designerii de la Zegna propun o abordare raţională, luând elemente semnificative din trecut şi reinterpretându-le astfel încât să rămână elegante, însă mai practice şi mai simple.

Sacouri cu tăieturi clasice, asortate la pulovere relaxate cu glugă , jachete sportive, deconstruite şi veste casual peste cămăşi formale sunt doar câteva dintre ţinutele propuse de Zegna pentru garderoba acestui sezon.

Paleta de culori a costumelor şi accesoriilor păstrează  accente de griuri, completate pe alocuri de nuanţe declinate în laboratorul Zegna şi  „sparte“ de elemente grafice.