Style

Familia Ceauşescu pierde procesul intentat Teatrului Odeon privind folosirea mărcii "Ceauşescu"

13 iul 2011 265 afişări de Mediafax
Din aceeaşi categorie
Familia Ceauşescu pierde procesul intentat Teatrului Odeon privind folosirea mărcii "Ceauşescu"

Moştenitorii familiei Ceauşescu au pierdut, la Tribunalul Bucureşti, procesul intentat Teatrului Odeon din Capitală în care au reclamat folosirea fără drept a mărcii "Ceauşescu" în spectacolul "Ultimele ore ale lui Ceauşescu", informează un comunicat al instituţiei de spectacole.

Tribunalul Bucureşti a respins, în data de 7 iulie, acţiunea promovată de moştenitorii familiei Ceauşescu în cauza având ca obiect găzduirea spectacolului "Ultimele ore ale lui Ceauşescu" împotriva Teatrului Odeon din Capitală.

Instanţa a constatat că nu a fost încălcat dreptul la marcă, argument pe care reclamanţii îl invocaseră. Valentin Ceauşescu a dat în judecată Teatrul Odeon din Bucureşti anul trecut, pentru folosirea fără drept a mărcii "Ceauşescu" în spectacolul "Ultimele ore ale lui Ceauşescu".

Teatrul Odeon a susţinut în permanenţă în faţa instanţei că nu a făcut decât să găzduiască spectacolul, astfel că a fost chemat în proces şi producătorul. De asemenea, Teatrul Odeon a argumentat că spectacolul nu este programat pentru a mai fi jucat.

Valentin Ceauşescu a chemat Teatrul Odeon în judecată, cerând daune morale simbolice de un leu pentru folosirea mărcii "Ceauşescu" fără drept. Totodată, acesta a solicitat ca spectacolul să nu mai fie pus în scenă.

Spectacolul de teatru documentar "Ultimele ore ale lui Ceauşescu" s-a jucat pe 9 şi 11 decembrie 2010. În spectacol au jucat Victoria Cociaş, Constantin Cojocaru, Constantin Drăgănescu, Alexandru Mihăescu, Eugen Cristian Motriuc şi Mircea Rusu. Citiţi mai mult despre revendicările familiei Ceauşescu pe www.mediafax.ro