Style

Exista viata dupa munca

26 nov 2009 257 afişări
Din aceeaşi categorie

Una dintre partile bune ale crizei economice (da, are si parti bune) este aceea ca oamenii de afaceri, managerii si, in general, angajatii marilor corporatii au, in sfarsit, mai mult timp liber. Si, pentru ca multi dintre ei nu stiu exact ce sa faca in timpul liber (avand in vedere ca nu li s-a mai intamplat de mult sa aiba asa ceva), cativa oameni cu idei s-au gandit sa le ofere solutia.

Life After Work a pornit din nevoia unor alternative la nevoile clasice de a-ti petrece timpul dupa serviciu - televizor, calculator sau, in cel mai bun caz, o carte. "Si asta nu pentru ca ar fi rau sa petreci seara acasa, ci pentru ca avem convingerea ca diversitatea activitatilor in care investesti timp si energie duce la "tonifierea" vietii sociale, a creativitatii si, mai ales, a capacitatii de a te juca. Pe scurt, avem un «after school» pentru oameni mari", explica Elena Marineci, unul dintre initiatorii proiectului si "inovation catalyst", dupa cum ii place sa se semneze.

Oamenii reactioneaza pozitiv la initiativa - "in prima zi a site-ului, cu doar cateva statusuri pe Facebook am strans 1.000 de vizite" - dar e mai greu pana se hotarasc sa reactioneze efectiv - "e dificil sa-i scoti din ritmul lor sau, si mai mult, din zona lor de confort. Dar, odata intrati in joc, ii prinde virusul".

Cei care s-au inscris pana acum la "funshopuri" (workshopurile Life After Work) sunt departe de a forma un portret standard. Sunt oameni care lucreaza in corporatii, antreprenori, persoane ocupate care au ajuns sa-si treaca foarte constiinciosi in agenda timpul liber.

Ceea ce au insa cu totii in comun este curiozitatea, spune Marineci.

Dintre funshopurile propuse de Red (mascota Life After Work) se remarca cel de creativitate, cel de fotografie, improvizatie teatrala si safari-ul urban (in urma caruia am ramas cu prieteni noi, febra musculara si ceva mai multe cunostinte despre centrul vechi al capitalei).

Nici pentru Cafepedia, cafeneaua business, serile nu sunt despre afaceri, ci despre relaxare. Asa a aparut comunitatea After Work si sesiunile de jazz intensiv cu pianistul Valentin Humita.

Tot pentru dupa birou (sau dupa afaceri) exista si petrecerile tematice cu muzica, lansari de carte, piese de teatru si stand up comedy. Aceasta serie de evenimente isi propune sa transforme lounge-ul de la primul etaj al cafenelei intr-un piano bar. Iar serile Sounds of Saxophone - recital sustinut de Marian Ganescu - vor avea loc in fiecare miercuri in Cafepedia 3.

Tot la capitolul petreceri tematice intra si cele organizate de Plach Friends&Coffee.

"Am constatat ca numarul amatorilor de a petrece o seara de vineri informala si relaxanta este mare. De altfel, si faptul ca oamenii pot veni direct de la birou fara sa se imbrace special pentru club a contribuit din plin la succesul serilor After Work", spune Anamaria Balea de la Plach.

Cei care au participat pana acum la After Work Party "se incadreaza in segmentul de activitate middle si top management, oameni pentru care timpul liber incepe sa fie la fel de important ca si cariera", explica Balea.

"Iar serile acestea au fost gandite in asa fel incat cei care participa sa nu fie nevoiti sa astepte deschiderea cluburilor pentru a se distra si, mai ales, sa nu fie nevoiti sa simta aglomeratia de weekend".