Style

Dress code de party: Care sunt cele mai inspirate ţinute pentru Revelion? Stiliştii recomandă accentele metalice, satinul sau catifeaua în culori puternice. Galerie Foto

30 dec 2016 1072 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Baluri caritabile, petreceri în noaptea dintre ani, mese cu prietenii sau spectacole de operă, balet sau muzică clasică. Iarna oferă mai multe motive de shopping decât oricare alt anotimp. Şi nu orice fel de shopping, ci o şedinţă dedicată ţinutelor fabuloase, rochiilor din materiale diafane, cu croiuri speciale şi accesorii pe măsură.

Designerii marilor case de modă s-au pregătit în acest an pentru perioada sărbătorilor cu colecţii speciale şi au pariat mai mult decât de obicei pe satin, pe rochii maxi şi pe decolteuri generoase. Iarna aceasta s-a dat liber la experimente, fie că este vorba de imprimeuri curajoase, de culori „turbate“ sau de paiete de sus până jos.

Dolce & Gabbana iese după mai multe sezoane consecutive din sfera dantelei şi a moştenirii siciliene şi pariază în schimb pe multă strălucire, pe rochii care la prima vedere par un disco-ball. De fapt, întreaga colecţie strigă petrecere, cu creaţii strălucitoare şi îndrăzneţe, cu accesorii opulente, cu pietre mari şi colorate sau cu broderii înflorate.

Italienii Domenico Dolce şi Stefano Gabbana au vrut cu această colecţie să dezvăluie ţinute potrivite pentru a îndeplini „visul fiecărei femei de a deveni prin­ţesă“. Strălucirea te duce într-o anumită măsură cu gândul la rochiile personajelor din animaţiile Disney.

Italienii nu sunt însă singurii care au asociat iarna cu sclipirile argintii şi, de ce nu, cu regina zăpezii. Saint Laurent, Michael Kors sau Balenciaga sunt doar câteva dintre casele de modă care au pariat pe ţinute menite să ia ochii privitorului, fie prin paiete, accente metalice sau mici oglinjoare care creează jocuri de lumină, atât pe podium, cât şi în afara lui. O ţinută asortată cu vremea de afară.

La polul opus, există şi designeri care au vrut să încălzească situaţia şi au mers pe culori aprinse ca roşu sângeriu sau verde crud. Unii au ales atingerea delicată a satinului şi au creat ţinute care amintesc într-o anumită măsură de desuuri şi de cămăşi de noapte. Ţinute care până nu demult erau prizonierele dormitorului ies acum la rampă şi sunt perfecte pentru petrecere. Purtate la început în spatele cortinei, în spatele uşilor închise, rochiile maxi à la Alberta Feretti, cele midi asortate cu corsete de piele ca la Louis Vuitton sau cele pe un umăr ca în cazul creaţiilor Ralph Lauren, toate sunt acum în prim-plan.

O astfel de rochie satinată devine cu siguranţă vedeta petrecerii, mai ales dacă decolteul este pus în evidenţă de un corset scurt din piele sau dacă este lăsată la vedere cât mai multă piele.

Şi chiar dacă rochia este simplă, are mâneci lungi şi atinge podeaua, dacă satinul este de un roşu sângeriu, atunci atenţia este garantată. Satinul poate fi însă pus şi altfel în evidenţă, după modelul casei de modă Balmain, care a ales o fustă scurtă, în tonuri pudrate. A asortat-o însă cu o bluză dominată de paiete şi ciucuri, cu umerii bine definiţi. De altfel, umerii sculpturali sunt o semnă­tură a casei.

Un alt material ideal pentru petrecerile din acest sezon este catifeaua, care a fost de altfel vedeta multora dintre colecţiile de toamnă-iarnă, fie că a fost folosită pentru un sacou cambrat, pentru o pereche de pantaloni drepţi sau pentru o rochie.

Pentru petrecerea de Revelion însă, puteţi opta pentru o rochie maxi, cu un decolteu în „V“, în nuante de vişină putredă, albastru regal sau verde închis. Decolteul poate fi folost drept armă de seducţie.

Făcând un rezumat al colecţi-ilor de toamnă - iarnă, reţeta rochiei perfecte pentru acest sezon trebuie să „bifeze“ unu sau chiar două din următoarele ingrediente: strălucire, catifea, decolteu în „V“ şi satin. La final, se poate adăuga un strop de culoare. Moderaţia este opţională.