Style

De la tradiţional la gentlemanul urban

23 sep 2013 971 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Din garderoba de sezon a domnilor nu trebuie să lipsească sacoul, fie din tweed(cu inserţii din piele) sau catifea, asortat la blugi sau pantaloni de costum. Mai ales în noile variante reinventate pentru spaţiul urban...

Pentru acest sezon sacourile, şi în general costumele, au căpătat o nouă atitudine, una mai sportivă, potrivită pentru viaţa urbană. Toate elementele care au contat din trecut sunt acum revizuite pentru a păstra stilul elegant, însă casele cu tradiţie în croitorie şi designerii internaţionali, au adăugat inserţii din piele şi tăieturi deconstruite, totul pentru confort sporit.

Ermenegildo Zegna propune pentru sezonul toamnă-iarnă o linie de sacouri formale cu accente sportive, care-l pregătesc parcă pe cel care le poartă pentru evoluţie şi schimbare, cuvintele de ordine ale lui 2013. Paleta de culori păstrează accente de gri care duc cu gândul la o nouă revoluţie industrială: asfalt, oţel, ciment şi granit, deschise cu nuanţe de alb şi verde, declinate în laboratorul Zegna întocmai pentru a se potrivi cu viziunea futuristă a conceptului din acest sezon.

Colecţia Brunello Cucinelli îşi dezvăluie la rândul său rădăcinile profund italiene, însă călătoreşte de data asta prin Europa în căutare de sugestii de reinterpretare şi trece dincolo de graniţele "Lumii Vechi", pentru idei noi şi combinaţii neobişnuite. Multe dintre printurile de pe sacouri amintesc de cele folosite de către marii croitori britanici, precum: houndstooth, galles, chevron, madras şi windowpane în verde, roşu sau albastru indigo, însă acum noile croieli se joacă şi cu proporţiile. 

Citiţi mai multe despre noile trenduri ale sezonului, în materie de jachete, în ediţia de octombrie DA Premium, ce apare vineri, 27 septembrie, împreună cu Ziarul Financiar, doar pentru abonaţi.