Style

De la stele Michelin, la cele mai exclusiviste parfumuri: Care sunt esenţele must-have care îmbină ingrediente precum piperul, ghimbirul sau şofranul? Galerie Foto

16 sep 2016 2305 afişări de Alina-Elena Vasiliu
Din aceeaşi categorie

Piper, ghimbir, şofran, vanilie. Condimentele care înnobilează constelaţiile Michelin se regăsesc şi în sticluţele celor mai exclusiviste parfumuri. Combinaţiile diferă, dar de fiecare dată stârnesc pasiuni, creează pofte, generează dependenţe. În prag de toamnă, După Afaceri Premium vă invită în cel mai savuros carusel olfactiv.

Şofranul este un condiment, dar şi o culoare. Black Saffron, de la Byredo, aduce un omagiu faţetelor multiple ale acestuia, ca o vrajă a unui condiment simbolic pentru India. Aroma de şofran te învăluie, apoi trandafirul îşi face simţită prezenţa, gâdilând nasul cu o dulceaţă catifelată. Apoi, ca o surpriză, apar notele de vetiver şi piele.

Produs disponibil în parfumeriile Madison.

Vanira Moorea este un parfum solar şi tropical care evidenţiază notele sălbatice, senzuale şi creatoare de dependenţă ale vaniliei. Exotismul insulelor captat într-o sticlă de parfum care, alături de aroma de vanilie din Madagascar, are de asemenea note de portocală din Brazilia şi de petitgrain - un ulei esenţial extras din frunze şi ramuri verzi de portocal. Produs disponibil în parfumeriile Beautik.

Ghimbirul, una dintre notele superioare din Fate Man de la Amouage, are un parfum aparte. Atât în parfumerie, cât şi în arta gastronomică, cel mai des sunt folosite rădăcinile, care reprezintă un izvor de sănătate, dar şi un deliciu olfactiv. Florile de ghimbir, de culoare roşie sau roz, atunci când sunt înmugurite, au un aspect aparte şi sunt folosite în designul floral, captând atenţia în orice aranjament de flori. Această plantă este făcută să fie vedetă, nicidecum să stea în umbră, la fel ca şi acest parfum. Produs disponibil în parfumeriile Elysée.

In the City of Sin de la Kilian a fost lansat în 2012 şi are, ca note de top, bergamota, piperul roz şi cardamomul din Guatemala. Notele de mijloc sunt piersică, prună, trandafir turcesc şi tămâie, iar cele de bază - cedru atlas şi patchouli. Produs disponibil în parfumeri­ile Madison.

Denumit după anul stabilirii familiei Frapin în regiunea Cognac din Franţa, parfumul 1270 de la Frapin a fost creat de Béatrice Cointreau, strănepoata lui Pierre Frapin. Împreună cu maestrul care se ocupă de fabricarea renumitului cognac, ea a reuşit să creeze un parfum nobil, plin de aromele care însoţesc această băutură: flori de viţă-de-vie nobilă (soiul Folle Blanche, aproape dispărut din regiune), frunze de viţă-de-vie, parfumul special al piv­niţelor în care se păstrează cognacul, lemnul ceruit al butoaielor... toate aceste note pot fi identificate în Frapin 1270, minunat drămuite. O adevărată capodoperă! Produs disponibil în parfumeriile Beautik.

Mandragore EDP este un parfum aparte, o infuzie bazată pe anason, piper, mentă şi ghimbir. În parfumerie, ghimbirul aduce o notă acidulată, uşor condimentată. Uleiul esenţial de ghimbir provine din planta cu acelaşi nume, cultivată în Nigeria şi Jamaica, dar şi în China, India, Indonezia şi Madagascar. Însă nu vă lăsaţi păcăliţi! Baza este mai mult decât neaşteptată. Produs disponibil în parfumeriile Elysée.

Anima Dulcis by Arquiste spune povestea mânăstirii Jesus Maria din Mexico City, existentă încă în zilele noastre. Unele dintre călugăriţele de acolo erau responsabile cu gătitul şi coacerea unor produse de patiserie dulci, vândute printr-o poartă de fier. Astfel, măicuţele de la Jesus Maria au creat reţete minunate, în care au combinat condimentele asiatice şi europene cu cele mexicane. Printre favoritele lor, era ciocolata fierbinte cu infuzii de scorţişoară, vanilie şi chili mexican. Produs disponibil în parfumeriile Madison.

Comme des Garçons şi Monocle au lansat Scent Two - Laurel, creat de parfumierul Antoine Maisondieu în 2010. Parfumul conţine note de lămâie, cimbru, piper, scorţişoară, dafin verde, cedru, patchouli, stejar, tămâie şi chihlimbar. Produs disponibil în parfumeriile Madison.

Lady Vengeance, aroma casei Juliette Has a Gun, este un parfum sofisticat şi elegant, expresia unei feminităţi de necontestat. Este parfumul femeii încrezătoare, pentru care arta seducţiei nu are secrete. Foarte elegant, dar extrem de spinos, trandafirul de Bulgaria se întâlneşte în această creaţie cu aroma de patchouli şi vanilie, pentru a crea o impresie de eleganţă contemporană. Produs disponibil în parfumeriile Beautik.

„Nasul“ din spatele parfumului Dries van Noten este Bruno Jovanovic, care a reunit lemn de santal şi de guaiac, boabe de tonka, vanilie, şofran, iasomie, mosc, bergamotă, lămâie, nucşoară, cuişoare şi patchouli. Produs disponibil în parfumeriile Madison.

Volutes - de la Dyptique - evocă amintirile lui Yves Coueslant din călătoria spre Orient, de la Marsilia la Ho Chi Min. Valurile, spuma mării, norii, fumul emanat de vas şi aroma unică a tutunului se combină pentru a forma esenţa Volutes. Parfumul îmbină notele de tutun, ceară, miere, condimente, piper roşu, şofran cu cele de styrax, opopanax şi răşină, având ca note superioare irisul şi fructele uscate. Produs disponibil în parfumeriile Beautik.