Style

Cum să porţi jacheta la două rânduri de nasturi

09 mai 2014 765 afişări de Ovidiu Buta
Din aceeaşi categorie

Moda este ca o femeie: după ce faci tot ceea ce este posibil să o mulţumeşti, îţi spune senină că este plictisită şi că vrea ceva nou în viaţă. Iar tu te uiţi la ea, nedumerit, şi te întrebi dacă îşi bate joc de tine sau doar posedă un simţ al umorului care te depăşeşte.      

Câtă vreme nu sunt un mare specialist în relaţii, o să îţi spun doar ce poţi face cu hainele atât de şic acum trei sezoane dar la care acum se uită ciudat colegii tăi mai avansaţi în ale stilului: renunţă treptat la ele astfel încât bugetul tău să nu fie distrus de la început. Investeşte în primul rând în piesele „uşoare“, gen accesorii, cămăşi şi pantofi, pe care le poţi amesteca uşor cu ceea ce ai deja în dulap şi lasă pentru mai târziu, când eşti pregătit sufleteşte, piesele „grele“ (costum, jachetă etc.)

Live from Wall Street: costumul în dungi.

Gulerul
Renunţă la cravată şi poartă cămaşa deschisă la doi nasturi.

Buzunarele
Niciodată să nu le desfaci! Păstrează-le cusute, aşa cum sunt ele atunci când îţi cumperi costumul.

Pantalonii
Gata cu pensele! Dar şi cu variantele extreme, slim. Pantalonii perfecţi sunt suficient de largi ca să nu te stânjenească la mişcare,  şi suficient de strâmţi încât să îţi contureze frumos picioarele.

Reverul
Astăzi îl perferăm pe cel lat, a la Tom Ford.

Nasturii
Aplicăm aceeaşi regulă ca şi la costumul clasic, la un singur rând de nasturi: cel de jos este întotdeauna deschis.

Sacoul
Lungimea sacoului variază în funcţie de conformaţia ta (de aceea sugestia mea a fost ca întotdeauna să îl faci la comandă).

Pantofii
Fără şosete. Fără catarame. Fără şireturi.

Poţi citi restul articolului aici.