Style

Cum să ducem la bun sfârşit rezoluţiile pentru 2014

29 dec 2013 756 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Un studiu realizat de Universitatea  Bristol spunea în 2007 că 88% din rezoluţiile pentru noul an nu sunt mai niciodată, duse la capăt. “Oamenii cred că dacă e 1 ianuarie o să se simtă imediat plini de motivaţie, însă o schimbare poate fi făcută oricând . Bazaţi-vă mai puţin pe dată ci mai mult pe sistemul de gândire când decideţi să faceţi mici schimbări”, spune pentru The Telegraph Jacqueline Hurst, hipnoterapeut medical.

Astfel,  cei ce vor să facă o schimbare în 2014  trebuie să-şi amintească în primul rând să fie “mai buni cu ei înşişi şi să -şi propună ţeluri mici, mai uşor de atins pas cu pas”.

1.    Ţelurile mici, pe termen scurt sunt mai uşor de realizat şi produc satisfacţie imediată, ajutând la crearea unui sistem pozitiv de gândire (de exemplu, propune-ţi să pierzi un kilogram pe săptămână decât să slăbeşti 5 kilograme cât mai repede).

2.     Studiile arată că 10% din femei îşi realizează scopurile mai uşor dacă le fac publice şi au sprijinul prietenilor. Suportul unei “echipe” te va readuce pe calea cea bună dacă ai tendinţa de a renunţa la ce ţi-ai propus.

3.    Orice ţel ţi-ai propune trebuie să fii îndurător faţă de propriile greşeli. Dialogul interior trebuie să fie unul răbdător şi blând.

4.     Stabilindu-ţi un scop prin a-ţi spune că trebuie să te opreşti sau să te abţii de la ceva va fi tradus de subconştient printr-o lipsă şi va duce în cele din urmă la revoltă şi la boicotarea propriei  rezoluţii. Ca atunci când vrei să ţii o dietă.

5.    Corectează-ţi procesul de gândire. Gândurile pozitive  vor avea rezultate pozitive.

6.    Concentrează-te mai degrabă pe sănătate decât pe siluetă.  Sănătatea e un scop cu rezultate mult mai satisfăcătoare.

7.    Păstrează-ţi scopurile realiste. La fel şi aşteptările.