Style

Cornel Cărămizaru, managing director FrieslandCampina România: Îmi place să fiu dinamic, fie călătorind, fie făcând sport

24 iul 2017 1922 afişări de Mădălina Dediu Panaete
Din aceeaşi categorie

„Ultima masă care m-a impresionat cu adevărat a cu­prins o selecţie de mezeluri şi brânzeturi italieneşti la un restaurant pe malul unui lac, în timpul apusului“, spune Cornel Cărămizaru, managing director FrieslandCampina România. Şi nu-i de mirare că brânzeturile au fost cele care i-au delectat papilele gustative având în vedere că se află la cârma producătorului lactatelor Napolact, un brand românesc cu o istorie de peste 100 de ani. Executivul conduce de un an şi jumătate businessul FrieslandCampina România, care cuprinde mai multe branduri printre care Napolact. În timpul liber îi place să călătorească. În ţară, dar nu numai.

 

Un weekend perfect este întotdeauna atunci când există elementul de noutate, fie că este vorba de locuri sau de oameni. Este extrem de energizant pentru mine să ies din rutină şi să trăiesc experienţe noi.

Primul lucru pe care îl fac atunci când ajung într-un oraş nou este să îmi stabilesc „baza“, adică să reperez unde mă aflu în oraş şi să identific cum pot ajunge unde doresc şi cât timp va dura. Este primul pas, pentru că de multe ori nu fac acest lucru înainte de a ajunge. Dacă am de ales între harta clasică şi GPS, aleg Google Maps, waze sau alte aplicaţii similare.

În afară de telefon, ce nu-mi lipseşte niciodată din bagaj atunci când plec în călătorie? Rezerva de medicamente, atunci când călătoresc împreună cu copiii. Însă de obicei îmi lipsesc multe pentru că nu sunt adeptul planificării până la ultimul detaliu al bagajului. Până la urmă sunt puţine locuri în care călătoresc şi din care să nu pot cumpăra ce nu am la mine.

Îmi place să explorez, iar destinaţia de vacanţă pe care aş recomanda-o este Maldive. Oriunde în Maldive. Pentru ceea ce simţi cât eşti acolo şi pentru zâmbetele pe care ţi le generează amintirea unei frânturi de cer sau cea a nuanţelor de albastru care se contopesc pe linia orizontului.

Cel mai frumos suvenir pe care l-am adus acasă dintr-o călătorie recentă este o fotografie cu familia, pe care o am ca screen saver pe desktop. Şi starea de foarte bine de după călătorie.

Nu călătoresc însă doar în afara ţării, ci şi pe plaiuri mioritice, iar o descoperire inedită din România este hotelul Privo din Târgu-Mureş. Excepţional din foarte multe puncte de vedere. Culmea (sau nu), cel mai bun restaurant pe care l-am descoperit într-o călătorie în România este tot Privo.

Când rămân în Bucureşti peste weekend, sau chiar în timpul săptămânii, restaurantele mele preferate sunt mai multe. Merg cu plăcere la Mesogios, Capricciosa sau La Brasserie.

Şi pentru că a venit vorba de mâncare, ultima masă care m-a impresionat cu adevărat a cuprins o selecţie de mezeluri şi brânzeturi italieneşti la un restaurant pe malul unui lac, în timpul apusului. Şi cum o masă bună merge asortată cu o băutură fină, beau întotdeauna cu plăcere un pahar de Tanqueray 10. Proaspăt şi optimist.

Timpul liber nu înseamnă însă întotdeauna călătorii şi mese în oraş, ci şi timp dedicat hobbyurilor. Şi pasiunile mele sunt destul de multe, dar fără să am neapărat una constantă în afara mişcării.

Îmi place să fiu dinamic, fie călătorind, fie făcând sport. Este soluţia perfectă pentru a mă elibera de stres sau pentru a-mi pune ordine în gânduri. Mişcarea îmi dă energie şi îmi reaminteşte că orice drum începe cu un prim pas.

Sportul pe care îl practic cu plăcere este fotbalul. Încă mă încăpăţânez să joc fotbal săptămânal, dar nu refuz nici o invitaţie pentru o partidă de tenis, squash sau baschet 3 la 3.