Style

Cele zece porunci ale luxului- Andrei Alecu, managing partner Hugo Boss România

30 sep 2013 1042 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Andrei Alecu recomanda ce nu trebuie ratat de catre cei ce vor sa guste din placerile unui lifestyle exclusivist.

Zece porunci ale luxului:

1. Gastronomie haute cuisine.

Fiecare mare capitală a lumii are cel puţin un restaurant cu o stea Michelin. După părerea mea acestea ar trebui încercate, fiecare bucătar oferindu-ţi o experienţă unică.

2. Destinaţii de călătorie.  

Coasta de Azur, Coasta Amalfitana sunt doar două dintre destinaţiile care îmi vin în minte acum. Pentru mine personal Parisul rămâne destinaţia preferată, indiferent de anotimp.

3. Ceas ca status simbol.

Deşi multă lume este tentată să-şi cumpere un Rolex, acesta devenind de-a lungul timpului sinonim cu luxul, cred că un ceas Breguet sau Vacheron Constantin ar face diferenţa în final.

4. Maşină/barcă.

Rolls-Royce şi Ferrari ar fi ideale pentru cineva care îşi permite orice. Aş mai adăuga pe listă şi o barcă Riva, pentru adevăraţii cunoscători.

5. Evenimente world wide.

Târgul de ceasuri de la Basel sau Salonul Auto de la Frankfurt, sau Geneva nu trebuie ratate ,măcar o dată la doi ani. Pentru unii poate fi un  prilej excelent de a face cumpărături chiar de la faţa locului. De asemenea nici licitaţiile organizate de marile case în lume, precum Christie’s, sau Sotheby’s nu trebuie ratate, deoarece ele dau tonul în materie de artă.

6. Casă.

Ştiu că adevăraţii cunoscători ai luxului sunt şi fini cunoscători de artă, drept pentru care aş spune că din casă nu trebuie să lipsească minimum un tablou. Dar nu orice tablou. Un tablou valoros, o investiţie pe termen lung.

7. Garderoba.

Tuxedo-ul nu trebuie să lipseasc din garderobă. Pentru toate acele evenimente la care vei fi invitat şi unde nu te poţi duce într-un simplu costum.

8. Gadget.

Am văzut că în curând pentru „doar“ 2 milioane de dolari cei care îşi permit vor putea avea la ei acasă propriul mini-cinema iMax de exemplu.

9. Extravaganţă „once in a lifetime“.

Deja am văzut că excursiile în spaţiu au început să devină realitate, aşa că, de ce nu?

10. Pasiuni/hobbiuri.

Golful este un sport foarte exclusivist şi se ştie că multe tranzacţii se realizează şi în timpul unei partide de golf. Iahtingul este de asemenea un sport asociat cu lumea luxului. La noi în ţară aceste sporturi sunt într-o uşoara, dar constantă creştere.