Style

“Cele mai bune “nasuri” din lume sunt încă bărbaţii ”

27 ian 2013 425 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie
Photo by Brigitte Lacombe

Frederic Malle, unul dintre cei mai mari parfumieri din lume spune că un parfum este creat, într-un fel sau altul, cu gândul la sex şi de aceea bărbăţii sunt încă în fruntea industriei.

Frederic Malle a crescut în Paris, pe rue de Corty, într-un dormitor care fusese locuit înainte de Jean Paul Guerlain. Bunicul său, Serge Heftler Louiche, a fondat “Parfums Christian Dior”, iar mama sa, care  a fost directorul artistic al casei de parfumuri Dior, a contribuit la crearea legendarului  “Eau Savage”. Era de aşteptat că Malle le va călca pe urme, astfel că în doar 12 ani de carieră acesta a devenit unul dintre cele mai cunoscute figuri din lumea parfumeriei de nişă.

Malle şi–a creat propria companie în 2000 după o carieră de succes în consultanţă pentru parfumuri. Dintre proiectele sale poate cel mai cunoscut este Editions de Parfums, pentru care a lucrat cu cei mai recunoscuţi parfumieri din lume, dându-le acestora libertatea financiară şi creativă de a crea ce-şi doresc.

Malle şi- a deschis primul magazin în Paris, pe rue de Grenelle , nr 37, cu nouă parfumuri, printre care şi “Parfum de Therese” al lui Edmond Roudnitska, “Musc Ravageur” al lui Maurice Roudel şi “Vetiver extraordinaire” de le Dominique Ropion.

"Dacă ar fi să creez un parfum pentru o personalitate l-aş alege pe Gianni Agnelli (fostul proprietar al Fiat), personalitatea şi stilul său mă fac să-mi imaginez cu uşurinţă ce parfum i s-ar potrivi".

Citiţi aici tot interviul cu Frederic Malle.

Citeşte şi: