Style

Cele mai aromate locuri de vizitat din lume, descrise de parfumierul casei Cartier

26 mar 2013 837 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Parfumierul casei Cartier, Mathilde Laurent a călătorit în jurul lumii pentru a descoperi cele mai inspiraţionale locuri pentru creaţiile sale şi  a dezvăluit pentru The Telegraph care au fost destinaţiile ce au influenţat compoziţia parfumurilor sale preferate.

De când s-a alăturat casei Cartier în 2005, Laurent a creat o serie de parfumuri pentru casa de lux, a dezvoltat serviciul de “Arome personalizate”  în casa sa din Rue de la Paix, Paris  şI a câştigat două premii Fragrance Foundation of France. Iar pe parcursul carierei sale a călătorit constant adunând inspiraţie din diferite colţuri ale lumii

“Asociez parfumul Parisului în care am crescut cu cel al florăriilor de la colţul străzii. Iubesc aromele florilor de la Odorantes, pe rue Madame nr.9- o florărie cu păsări , fluturi şI o mulţime de specii aromate de plante.

Cea mai recentă aromă pe care am realizat-o, la Treizieme Heure, este inspirată de o băutură alcoolică fabricată de călugării cartuzieni în sec. 18. Este un omagiu adus vremurilor când parfumeria era medicinală.

Într-un parfum nu poţI capta sufletul unei ţări , aşa cum nu poţI capta sufletul unei persoane. Dar uneori aromele îţI amintesc de o călătorie şI aşa ajungi să te îndrăgosteşti de ele.

Mai demult am gustat lămâI pe insula Reunion din Oceanul Indian şI am înţeles atunci cum se formează aroma de lămâie. Când am ajuns acasă am fost inspirată să creez parfumul L’Heure Brillante, pentru Cartier.

Am amintiri foarte plăcute şI din vacanţele petrecute cu familia în Corsica. Acolo miroase a brad şI a balsam, iar soarele usucă foarte tare pământul. În ultima mea călătorie aromele care mi-au rămas în minte sunt tomnatice, de frunze moarte şI lemn. Pentru mine cel mai bun loc în care poţi sta sunt oraşele mici care păstrează ceva din istorie. Regiunea Cap Corse e una dintre cele mai impresionante locuri în care am stat vreodată.

O amintire memorabilă pe care o am legată de arome este când am mirosit copacii de Ylang Ylang din Mayotte, o insulă situată între Madagascar şI Mozambique. E o insulă vulcanică şI ţin minte că era un loc destul de sărac. Florile de ylang ylang erau extrem de parfumate iar femeile le rupeau  din copaci cu mâna .

Soarele nu are niciodată aceeaşI aromă în două locuri diferite pentru că încălzeşte tot felul de lucruri care apoi dezvăluie arome aparte. Nisipul miroase de asemenea, altfel în fiecare loc. 

Citeşte şi: