Style

Ce este parfumul pentru casa care a folosit pentru prima dată fructele de pădure sau frunzele de smochin

01 oct 2014 1058 afişări de Roxana Pricop
Din aceeaşi categorie

Descrierea unui parfum este o provocare. Termeni precum “siaj”, “note de vârf” sau “acord” spun prea puţine despre ceea ce se declanşează în momentul pulverizării esenţei aromate. “Explozie de emoţii” este o sintagmă ce descrie mai bine parfumul, ar spune Bertrand Duchaufour, creatorul din spatele parfumurilor casei franceze L’Artisan parfumeur. Având drept crez “există un parfum pentru fiecare emoţie”, parfumurile L’Artisan surprind şi astăzi după aproape 40 de ani de la prima apariţie.

“Avem personalitate pentru fiecare. Suntem recunoscuţi ca fiind avangardişti. La momentul apariţiei, parfumurile L’Artisan au revoluţionat piaţa şi au stabilit tendinţe. Parfumul Premier Figuer creat de Olivia Giacobetti în anul 1994 este primul parfum care a avut drept ingredient esenţa frunzelor de smochin”, spune Sandra Godec, reprezentant L’Artisan Parfumeur, prezentă la Bucureşti pentru a lansa colecţia Explosions d’Emotions în parfumeriile Beautik.

În anul 1976 când a pus bazele casei de parfumuri L’Artisan Parfumeur, Jean Laporte, parfumierul din spatele altor nume mari din industria luxului precum Sisley şi Gantier, a avut în minte să creeze o aromă pentru fiecare emoţie. Patruzeci de ani mai târziu, L’Artisan rămâne fidel crezului fondatorului. Cu doi dintre cei mai apreciaţi parfumieri de partea sa – Olivia Giacobetti şi Bertrand Duchaufour,casa franceză a devenit nu doar un artizan de parfumuri ci şi un artizan de emoţii.

Casei franceze nu i-a fost teamă să spargă tiparele. Aducerea esenţelor de fructe de pădure în parfumerie prin lansarea “Mure et musc” în 1978, an în care puţini parfumieri îndrăzneau să încerce altceva decât note florale sau lemnoase, sau al frunzelor de smochin au fost acte de curaj, care s-au dovedit însă pariuri câştigătoare. Azi parfumul “Mure et musc” este “un clasic în viaţă”, iar parfumul „Premier Figuer” împlineşte 20 de ani.

“Avem peste 40 de parfumuri în portofoliu. Cele mai recent lansate fac parte din colecţia Explosions d’ emotions partea a II-a, compusă din trei creaţii - Onde Sensuelle, Rappele- Toi şi Haute-Voltige. Sunt parfumuri care proiectează câte o stare de spirit, destinate personalităţilor expansive şi extrovertite”, spune Sandra Godec.

Ceea ce caracterizează creaţiile L’Artisan este paradoxul bine temperat. Parfumierul Bertrand Duchaufour are rara abilitate de a crea armonie între note disparate. Fiecare faţetă a parfumului pare că se îndreaptă spre o altă direcţie, de la mirodenii la flori albe la mosc şi ambră, însă efectul final este cel de armonie. Creaţiile L’Artisan dau de gândit pasionaţilor de parfum care au depăşit graniţa esenţelor florale cuminţi şi previzibile.

“Există o preferinţă pentru parfumurile florale, nu doar în Europa de Est ci la nivel global. Poate de aceea multe persoane se regăsesc în parfumuri precum L’ete en douce. O altă creaţie L’Artisan care a avut impact este Batucada, un parfum proaspăt şi vibrant, inspirat de Brazilia şi de plajele însorite. Nu ştiu dacă acest impact a avut sau nu legătură cu faptul că Brazilia a găzduit în acest an campionatul mondial de fotbal. În general parfumurile florale sunt în topul vânzărilor la nivel global, cu mici variaţiuni în funcţie de regiune şi de anotimp”, conchide reprezentantul L’Artisan.