Style

Capricii După Afaceri: Petru Berciu

01 oct 2012 1354 afişări
Din aceeaşi categorie
Capricii După Afaceri: Petru Berciu

Omul de afaceri Petru Berciu deţine, printre alte afaceri, compania BDG, cel mai mare importator de băuturi alcoolice din România, care aduce printre altele şi brandurile exclusiviste Jack Daniel's, Finlandia si Rémy Martin.

Care a fost cea mai mare provocare în lansarea brandului?

Nu am avut provocări foarte mari. Am luat decizia de a deveni importator al unor branduri exclusiviste deoarece piaţa produselor de lux se supune legii universale a cererii şi ofertei.

Am înţeles ce înseamnă un brand datorită experienţei mele de doi ani în Londra. Acesta a fost avantajul meu faţă de ceilalţi. Nu am învăţat ceva ce aici nu se putea învăţa, dar faptul că am trăit acolo a fost mult mai important decât faptul ca am terminat şcoala acolo.

Cum vedeţi piaţa luxului în România?

Deşi industria autohtonă a brandurilor de lux are o valoare mică în comparaţie cu alte state europene, românii sunt activi pe acest segment.

Din păcate, România este încă o piaţă atipică şi mulţi dintre consumatori aleg să îşi facă cumpărăturile peste hotare. În acelaşi timp, au devenit mai rafinaţi şi privesc brandurile exclusiviste ca pe o investiţie pe termen mediu sau lung, mimetizând trendul global de achiziţionare a produselor de nişă şi fiind siguri că valoarea acestora va creşte în timp.

Capricii După Afaceri