Style

Banii nu aduc fericirea, dar o întreţin. 5 moduri în care fericirea poate fi cumpărată

19 ian 2012 782 afişări de inCont.ro
Din aceeaşi categorie
Banii nu aduc fericirea, dar o întreţin. 5 moduri în care fericirea poate fi cumpărată

Un proverb cunoscut spune ca "Banii nu aduc fericirea". Opozantii ideii au venit cu o continuare: "Poate ca banii nu aduc fericirea, dar o intretin". Si pentru a veni in sprijinul afirmatiei, cei de la Business Insider au facut o lista a lucrurilor pe care le poti cumpara si care contribuie la intretinerea starii de fericire, pe baza cercetarilor si a analizelor psihologice.

1. Cumparati mai multe "experiente" si mai putine bunuri materiale.

Acest lucru inseamna ca, de-a lungul vietii, ceea ce ne alimenteaza mai mult starea de bine sunt vacantele si distractiile, decat masinile, casele sau televizoarele.

Potrivit unui sondaj, citat de publicatia americana, 57% dintre respondenti sunt de parere ca au fost mai fericiti atunci cand au avut diferite experiente care le-au facut placere, in timp ce doar o treime a spus ca s-au simtit fericiti cand si-au achizitionat un bun material.

2. Folositi-va banii pentru a face mici placeri celorlalti.

A darui altora va poate face sa va simtiti mai bine. Cercetatorii americani au facut un experiment pe studentii din campusul Universitatii British Columbia si le-au dat cecuri de 5 si 20 de dolari, cerandu-le sa cheltuiasca banii pana la sfarsitul zilei.

Seara, cand au fost sunati, profesorii au constatat ca cei care cheltuisera banii pentru a le face cadouri prietenilor se simteau mai fericiti decat cei care folosisera banii pentru ei.

Citiţi mai multe detalii pe www.incont.ro