Style

Asus Lamborghini VX6 - supersport, ultraportabil

21 oct 2010 46 afişări de Bogdan Alecu
Din aceeaşi categorie
Asus Lamborghini VX6 - supersport, ultraportabil

Exclusivismul nu înseamnă neapărat un produs inaccesibil clienţilor, ci un produs care îi satisface chiar şi pe cei mai critici dintre aceştia. Aceasta este probabil strategia Asus în ceea ce priveşte cel mai nou netbook al său - realizat de această dată sub emblema "Lamborghini".

Lansată în 2006, seria Lamborghini s-a situat în segmentul ultra-highend al laptopurilor cu preţuri de aproape 3.000 de euro. Acum, sub influenţa situaţiei economice, cel mai nou Lambo a fost lansat în seria netbookurilor EEEPC. Chiar şi aşa noul VX6 se anunţă a fi cel mai puternic netbook de pe piaţă. La fel ca şi la automobile, "premium" înseamnă atât performanţă, cât şi calitate. Iar VX6 este unul dintre cel mai bine construite laptopuri de pe piaţă, rivalizând cu laptopurile business de peste 2.000 de euro. Materialele utilizate sunt de cea mai ridicată calitate, pornind de la plasticul lucios de pe partea superioară, emblema Lamborghini în relief şi designul acesteia preluat de la automobilele sport şi terminând cu tastatura de tip "chiclet" şi semnătura "Automobili Lamborghini" din interior. Şi pentru a respecta tradiţia mărcii italiene, VX6 intră la categoria "Superleggera", având o greutate de numai 1,46 kg, în ciuda "şasiului" care pare relativ masiv.

Netbookul dispune de un display de 12,1 inchi LED cu o rezoluţie de 1366x768 pixeli, grafică Nvidia Ion2 pentru filme full-HD şi cel mai nou procesor Intel Atom - D525 1,8 Ghz dual-core. Performanţa procesorului se vede în primul rând în "notele" acordate de Windows 7 Home Premium - 3,2, cea mai mare primită până acum de un netbook. Valoarea de 3,2 este pentru placa video, în timp ce procesorul primeşte 3,5, iar HDD-ul 5,8. "Fişa tehnică" este completată de memoria DDR3, capacitatea variind între 1Gb - cum a fost modelul testat şi 4Gb RAM. Cu toate că modelul testat dispunea doar de 1Gb RAM, Windows 7 a rulat în condiţii optime, fără "timpi morţi", cu toate că am utilizat inclusiv un program precum Adobe InDesign CS3 în paralel cu Firefox şi iTunes spre exemplu. În plus, datorită plăcii grafice VX6 poate rula fără probleme filme HD la rezoluţii 1080p sau vizualiza clipuri pe YouTube la rezoluţie maximă, ceea ce nu se poate spune despre celelalte netbookuri de pe piaţă.

În ceea ce priveşte calitatea audio, noul netbook încorporează incinte acustice Bang&Olufsen. Cu toate că în ceea ce priveşte un netbook, cel mai probabil clientul va prefera întotdeauna o pereche de căşti, sunt bine venite şi difuzoarele de o calitate mai bună.
Tot ca o premieră în segmentul său, VX6 are două porturi USB 3.0 pe partea dreaptă şi unul 2.0 pe partea stângă. Tot la capitolul conectică regăsim porturi pentru căşti, microfon port VGA, HDMI, Ethernet Gigabit, cititor de carduri SD, wireless WiFi care "ştie" standardul "n" şi Bluetooth 3.0.
În ceea ce priveşte bateria, aceasta dispune de şase celule şi oferă o autonomie cuprinsă între cinci şi şapte ore şi jumătate, în funcţie de aplicaţiile rulate.
î