Style

Are doar 29 de ani şi este moştenitorul imperiului de modă Stefanel: Mi-ar plăcea să primesc cadou un salt cu paraşuta. Când vreau linişte mă retrag în casa noastră din Cortina în munţii Dolomiţi

20 nov 2015 6337 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Are doar 29 de ani şi este moştenitorul Stefanel, un imperiu de modă cu peste 360 de magazine în 31 de ţări, care îşi continuă dezvoltarea. Odată cu businessul se dezvoltă şi executivul Carlo Stefanel, dar şi tânărul călător pe care începutul de săptămână îl poate prinde la Tokyo, pentru ca miercurea să fie în Bosnia şi Herţegovina, iar înainte de weeked să treacă pentru o scurtă vizită de lucru şi prin România. Pare însă neobosit şi cu un apetit pentru business pe care l-a moştenit de la tatăl său, cel care conduce şi astăzi afacerea familiei. De altfel, toată familia este implicată, fiecare membru având rolul său. Carlo Stefanel este directorul de vânzări al grupului. „Suntem un business în plină dezvoltare, iar focusul nostru acum este Europa de Est, respectiv ţările din Balcani precum Serbia şi Bosnia şi Herţegovina. Încercăm să devenim o afacere internaţională, astfel încât să fim mai puţin dependenţi de Italia. Anterior piaţa-mamă aducea 60% din cifra de afaceri, acum mai contribuie cu doar 30-35%.“ România este de altfel una dintre cele mai importante pieţe pentru Stefanel, mai exact a cincea din Europa. Brandul italian de modă a intrat pe piaţa locală la începutul anilor ’90, când România abia învăţa ce înseamnă capitalismul. Pentru Carlo Stefanel însă, România este şi o piaţă cu o simbolistică aparte, el locuind mai mulţi ani aici, perioadă în care s-a ocupat de businessul local al Stefanel. Era primul său job de top management, când avea doar 23 de ani. Nu s-a schimbat mult de atunci, şi-a lăsat barbă şi optează pentru un stil vestimentar mai excentric. În rest însă, timpul nu pare să îşi fi pus amprenta asupra lui. „Călătoresc în fiecare săptămână. Astăzi şi mâine sunt în România însă imediat după plec în Germania şi înainte am fost în Portugalia şi Turcia. Doar lunea mă găseşte la birou, restul săptămânii fiind plecat. M-am obişnuit şi deja dorm bine în avion“, recunoaşte el râzând.

 

O destinaţie de vacanţă preferată…

este dificil să aleg. În România mă simt puţin ca acasă. În Portugalia m-a cucerit zona rurală spre exemplu şi cerul este deosebit. În Turcia îmi plac oraşele care au un farmec aparte, iar în Japonia merg pentru mâncare. Merg în Shibuya, de fiecare dată la acelaşi restaurant unde mănânc tempura. Va­canţele mi le petrec însă în Italia de regulă sau în Europa pe motor.

 

O descoperire recentă…

ar fi Toscana pe care am revizitat-o în acest an. Este unul dintre locurile mele preferate, este o regiune cu oameni frumoşi, cu mâncare bună şi vin pe măsură.

 

Când ajung prima dată într-un oraş nou…

îmi place să vizitez muzeele. Am fost recent la Madrid şi am mers la Prado şi la Reina Sofia. Îmi plac şi cele 700 de muzee al Italiei de altfel, mai ales cele de artă clasică.

 

Locul meu preferat din România…

este Sighişoara. Îmi place însă şi Bucureştiul pentru că este total diferit de restul Europei. Am fost aici ultima dată acum un an şi de atunci deja văd că s-au schimbat lucruri. Cablurile de pe stâlpi au rămas vizibile (râde).

 

Hobbyurile mele…

sunt golful şi muntele. Nu sunt omul mării. Îmi place să fac drumeţii vara şi să merg la schi iarna. Avem o casă în Cortina în munţii Dolomiţi din Italia şi mă retrag acolo când vreau linişte. Pentru schi mai merg şi în Austria pentru că este mai organizat sistemul ca la noi. Pentru golf prefer Italia şi Marea Britanie, aceasta din urmă pentru că aici s-a născut golful.

 

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine…

ar fi telefonul, fără de care nu pot trăi. Totuşi, pentru că sunt mereu plecat pe drum am cu mine în bagaj şi o carte. Aleg de regulă să citesc istorie sau economie.

 

Cartea de pe noptiera mea (din bagajul meu de fapt)…

este „Istoria lui Caligula“. Sunt pasionat de Grecia Antică şi de Roma. Pentru că sunt mereu în avion sau în aşteptarea unuia, am mereu cu mine o carte.

 

Obiectul meu preferat din garderobă…

sunt jeansii. Am peste 20 de perechi în dressing şi îi schimb în fiecare sezon. Dacă aş putea, aş fi în blugi tot timpul. Recunosc însă că îmi plac şi pantofii şi cămăşile. La pantofi nu optez doar pentru stilul clasic, îmi place să şi ies din tipare.

 

Brandurile mele preferate…

sunt Stefanel şi Edwin.

 

Ceasul pe care-l port la mână…

este un Omega, însă am şi un Rolex primit cadou de la tata. Acesta din urmă are o semnificaţie aparte.

 

Parfumul meu preferat…

sunt de fapt două. Terre d’Hermes şi Polo de la Ralph Lauren.

 

Site-urile mele preferate…

sunt Corriere della Sera şi Euronews. Citesc însă ştirile şi pe email pentru că sunt abonat la newslettere.

 

Beau întotdeauna cu plăcere…

un pahar de vin roşu Brunello di Montalcino.

 

Cea mai recentă achiziţie exclusivistă…

este o pereche de pantofi.

 

Mi-ar plăcea să primesc cadou…

un salt cu paraşuta. Am mai făcut asta, dar mi-ar plăcea să mai încerc o dată.