Style

Antreprenoarea care promovează designerii români: Practic baletul pentru că reprezintă echilibrul între energie şi control, elemente de care ai nevoie în business

04 nov 2014 2134 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Mirela Bucovicean a pus bazele Molecule F în 2010 după mai mulţi ani în care a lucrat în radio, presă scrisă şi TV ca editor de fashion sau beauty, apoi în marketing şi vânzări. Absolventă a facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul Universităţii Româno-Americane, antreprenoarea a lucrat şi în publicitate, în agenţii precum Saatchi & Saatchi şi Headvertising.

În 2006, Mirela Bucovicean a înfiinţat propria companie de real estate, axată pe consultanţă şi brokeraj pentru mari investitori şi dezvoltatori. După un an sabatic, în 2010, ea a fondat Molecule-F.com - prima platformă de promovare şi vânzare a creaţiilor designerilor români. Anul trecut compania a obţinut afaceri de 335.000 de lei, potrivit Ministerului de Finanţe, similare celor din 2012.

Un obiect pe care-l port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă este ... iPhone-ul datorită interfaţei sale ideale pentru comunicare şi pentru că îmi oferă acces la toate informaţiile necesare. Este un obiect cu un design impecabil şi este totodată, asemenea femeilor, multi-tasking. 

Cartea pe care o citesc acum este ... “N-am venit să ţin un discurs” de Gabriel Garcia Marquez. Mă pregătesc să susţin cel de-al treilea sezon al cursurilor de Business PR şi de data aceasta vreau să le vorbesc cursanţilor mai mult despre public speaking.

Hobby-ul/ pasiunea mea ... Mi-a plăcut întotdeauna baletul pentru că reprezintă echilibrul între graţie şi fermitate, eleganţă şi rigoare, energie şi control, toate elemente de care ai nevoie pentru a face performanţă. În plus, toate acestea sunt foarte utile şi în afaceri, mai ales când de partea noastră stau atuurile feminităţii.  

O destinaţie de vacanţă pe care aş recomanda-o este ... România. Avem o ţară superbă care merită vizitată.

O descoperire inedită dintr-o calătorie recentă este ... O piscină naturală din sudul Greciei, al carei farmec este amplificat de zona rurală în care este amplasată, zonă pe care turismul de masă încă nu a afectat-o. 

Cel mai frumos suvenir pe care l-am adus acasă dintr-o călătorie recentă sunt ... Amintirile. Nu sunt o împătimită a suvenirurilor, prefer să asimilez experienţa şi să merg mai departe. 

Ceasul pe care-l port la mână este ... un Rolex pentru că este un brand versatil şi pentru că, deşi este un ceas, este timeless (nu se demodează niciodată). 

Parfumul meu preferat ... este de fapt o selecţie de mai multe arome de la Jo Malone pe care le combin în funcţie de stare şi ţinută. 

Obiectele mele preferate din garderobă sunt ... sandalele Nicholas Kirkwood din piele multicoloră de şarpe, genţile vintage din piele exotică, T-dress-ul de la Lanvin, cămăşile bărbăteşti de la Ann Demeulemeester, rochia roşie de la Dolce & Gabbana. Ultima pasiune este geanta Lanvin “Small Padam”.

Beau cu plăcere un pahar de ... chardonnay

Primul lucru pe care-l fac când ajung într-un oraş nou este ... să mă plimb pe străzi pentru a gusta cultura, pentru a simţi energia locului şi pentru a-mi deschide sufletul unei noi cunoaşteri.

O descoperire inedită din Bucureşti este ... Biserica Stavropoleos din Centrul Vechi. 

Cea mai recentă achiziţie exclusivistă este ... Un ceas vintage Cartier, cu un cadran minuscul placat cu aur şi curea de piele.  

Bijuteriile mele preferate sunt ... discrete. Port mereu inelul aproape invizibil din colecţia “Isus” a Anei Alexe, cerceii şi pandantul cu diamante de la Tiffany. Nu cred în opulenţă şi nici în ideea de a avea mai degrabă decât a fi.  

Un artist pe care l-aş colecţiona este ... Brancuşi, la modul ideal.   

Site-urile pe care le citesc cu plăcere sunt ... Monocle.comFastCompany.comNowness.comCNN.comVogue.com

Un cadou pe care aş vrea să îl primesc este ... o vacanţă exotică. 

Restaurantul meu preferat este ... cel în care atmosfera şi decorul, completate de calitatea produsului servit, sunt un tot unitar.  Nu este nevoie ca restaurantul să fie certificat încă de Ghidul Michelin. Poţi găsi un tot unitar chiar şi într-o tavernă tradiţională. Mi-a rămas gândul la un mic restaurant din Cluj, Via. 

Sportul pe care-l practic cu plăcere este ... baletul, pentru că este un vis din copilărie. Practic de asemenea înotul pentru că apa purifică, şi sper să pot practica din nou echitaţia.