Style

Agatha Christie, parintele lui Hercule Poirot şi Miss Marple, aniversată de Google

15 sep 2010 162 afişări
Din aceeaşi categorie
Agatha Christie, 120 de ani de la naştere aniversaţi de Google

Agatha Christie este sărbătorită miercuri de Google, la 120 de ani de la naşterea celei mai celebre autoare de romane poliţiste, creatoarea unor personaje legendare precum Hercule Poirot şi Miss Marple.

Pe numele ei adevărat Agatha Clarissa Miller a scris peste 80 de romane, 14 piese de teatru, la care se adaugă scrierile publicate cu pseudonimul Mary Westmacott ("Moarte pe Nil", "Misterul vasului albastru") (m. 12 ianuarie 1976).

Conform Wikipedia, Agatha Christie a fost numită de către Guinness Book of World Records cel mai vândut scriitor al tuturor timpurilor, împreună cu William Shakespeare. UNESCO consideră că ea este actualmente autorul individual tradus în cele mai multe limbi (cel puţin 56), fiind depăşită doar de operele colective ale corporaţiei Walt Disney Productions.

Majoritatea operelor Agathei Christie sunt focalizate pe descoperirea autorului unei crime, mediul social fiind acela al clasei de mijloc sau bogate engleze. De obicei un detectiv se ocupă de identificarea criminalului, acesta fie intrând în contact din întâmplare cu mediul crimei, fie fiind chemat de o persoană implicată într-un fel sau altul în acţiune.

Citeşte şi: