Style

A murit cel mai bătrân bărbat din lume. Vedeţi aici cum şi-a petrecut cei 114 ani de viaţă

15 apr 2011 223 afişări de Traian Terzianm
Din aceeaşi categorie
A murit cel mai bătrân om din lume. Vedeţi aici cum şi-a petrecut cei 114 ani de viaţă?

Walter Breuning s-a născut în 1896 şi a trăit 114 ani. Ce a făcut ca să trăiască atât? A mâncat doar de două ori pe zi şi a muncit cât de mult a putut, scrie guardian.co.uk.

Breuning a murit din cauze naturale într-un spital din Montana, potrivit unui purtător de cuvânt al azilului Rainbow, locul unde bătrânul şi-a petrecut ultimii 30 de ani din viaţă. Breuning a ajuns la spital la începutul lunii aprilie suferind de o boală necunoscută.

Breuning era mai tânăr cu 26 de zile ca Besse Cooper din Georgia, care este considerată cea mai bătrână persoană din lume.

Walter s-a născut pe 21 septembrie 1896 în Minnesota într-o familie săracă, care nu avea acces nici la apa curentă şi nici la electricitate.

S-a angajat pentru prima dată la construcţia căilor ferate din oraş în 1913, la vârsta de 16 ani. Mai apoi s-a mutat în Montana, unde şi-a păstrat acelaşi job timp de 50 de ani.

S-a căsătorit cu Agnes Twokey , o colegă de muncă din anul 1922, şi a stat cu ea până în 1957, când a murit. În timpul căsătoriei nu au avut copii, iar Breuning nu s-a mai recăsătorit după moartea soţiei.

La începutul carierei, acesta câştiga 90 de dolari pe lună. "Erau o grămadă de bani la acea vreme", povestea Breuning.

În 1919 şi-a cumpărat prima maşină, un Ford second hand pe care a dat 150 de dolari. După ce s-a pensionat a mai continuat să lucreze pentru Shriners, unde a avut poziţia de manager până la vârsta de 99 de ani. Acesta s-a mutat în azilul Rainbow în anul 1980.

Cu majoritatea rudelor moarte, Breuning a spus că familia sa reală sunt cei de la azil. Bătrânul primea scrisori de la admiratori din toată lumea şi era la curent cu tot ce se petrece în jurul său.

"Toţi ştim că mintea este cea mai importantă componentă a trupului. Mintea şi corpul tău. Dacă le ţii pe amândouă ocupate, cu ajutorul lui Dumnezeu vei trăi mulţi ani", spunea Breuning.