Style

A apărut noul număr al După Afaceri Premium. Ce puteţi citi în el?

08 ian 2016 1537 afişări de Roxana Petrescu
Din aceeaşi categorie

Am vrut să facem un experiment în primul număr de anul acesta al revistei.  După un an în care am încercat să facem de toate, să călătorim mai mult, să mâncăm mai bine, să aflăm secretele oraşului, să-i cunoaştem pe urmaşii marilor dinastii de business din România, să păşim în casele unora dintre cei mai cunoscuţi antreprenori sau designeri, am vrut acum să vorbim cu oamenii care au făcut din 2015 anotimpul carierei lor. 

Ne-am uitat la toate domeniile, de la sport până la iniţiative personale remarcabile, şi am încercat să facem cunoştinţă cu toţi.

Experimentele nu ies de prima dată, am fi vrut mai mult, dar noi vom face cu încăpăţânare acest exerciţiu la fiecare început de an pentru că avem nevoie de repere.

Am primit o lecţie foarte bună de la oameni care şi-au transformat meseriile în pasiuni, care au avut determinarea de a-şi urmări un vis în absenţa oricărei „infrastructuri“ pregătitoare în România, care au făcut averi frumoase pentru alţii, dar care se retrag în munţi sau în cărţi pentru a se linişti.

„Sunt oameni care după un exit ca al meu se retrag pe o

insulă pustie, dar eu consider că am o responsabiliate faţă de societate. Altfel aş fi egoist. Niciodată nu am avut complexul banilor. Eu vin dintr-o familie de medici şi am crescut cu mentalitatea că banii sunt un efect secundar al practicării acestei meserii. Am convingerea că ai o viaţă seacă dacă tot timpul tânjeşti după ceva, iar când ai ajuns acolo realizezi că nu mai ştii care este sensul tău. E un semn de sărăcie. Ştiu că ceea ce ce vă spun acum este oarecum împotriva lifestyle-ului“, îmi spunea la zece noaptea cardiologul care anul trecut a făcut cel mai mare exit din istoria serviciilor medicale private din România şi care după această tranzacţie ar fi avut confortul necesar pentru o pensionare pe culmile lifestyle-ului.

Este medicul împotriva lifestyle-ului sau este aceasta cea mai sănătoasă abordare a traiului cu adevărat bun?

Oare de asta rămân unele insule mereu pustii?

Aveţi un an nou-nouţ în care să vă gândiţi la acest lucru. 
 

Roxana PETRESCU, Editor-şef După Afaceri Premium