După Afaceri

„Selfie” este depăşit, acum este în trend „shelfie”

04 mai 2014 1272 afişări de Daniela Stoican
Din aceeaşi categorie

Cel mai nou trend al pozelor prin care îţi poţi gâdila orgoliul poartă denumirea de “shelfie”, şi se referă la fotografierea unor obiecte personale aşezate de cele mai multe  ori pe un raft, de unde şi denumirea de “shelfie”, scrie The Wall Street Journal.

Înainte de existenţa Facebook şi a altor reţele sociale, oamenii aveau mult mai puţine ocazii de a se da mari în faţa unui public larg. Acum poţi aduna 13.791 de “like-uri” dacă pui un ceainic care sclipeşte de curăţenie pe o tavă, adaugi nişte gutui lângă el, faci o poză aranjamentului şi pui fotografia pe Instagram. Asta i s-a întâmplat recent lui Alice Gao, în vârstă de 26 de ani, care şi-a transformat talentul de a surprinde instantanee reuşite postate pe reţelele sociale într-o adevărată carieră de fotograf. 733.000 de persoane îi urmăresc activitatea pe Instagram, dornice să vadă ce obiecte va mai alătura şi imortaliza.

Gao stârneşte mai multă vâlvă decât majoritatea utilizatorilor, dar există nenumăraţi pasionaţi de Instagram care se înghesuie să-şi demonstreze sensibilitatea surprinzând tablouri de natură statică, cel mai adesea aranjate special pentru poză.

Lalelele crem îndesate într-o glastră verde de sticlă înseamnă „Îmi plac culorile blânde.” O fosilă plasată pe un şemineu alături de o vedere cu un tablou de Edward Hopper exprimă ideea „Îmi place frumuseţea prăfuită şi naturală şi sunt adorabil de melancolic.” Fotografiile sunt tentative de a atrage atenţia, iar simţul estetic şi orgoliul autorului se amestecă.