După Afaceri

Scurt ghid de sezon: ce trebuie verificat la maşină pentru vacanţa de vară

17 iun 2014 366 afişări
Din aceeaşi categorie

A venit vara şi, odată cu ea, soarele şi căldurile mari. Ceea ce reprezintă uneori un adevărat calvar pentru cel de la volan. De aceea, înainte de a pleca la drumuri lungi vara asta, e bine să ţineţi seama de câteva sfaturi de sezon.

1. LICHIDUL DE RĂCIRE ŞI NIVELUL ULEIULUI

Înainte de orice drum ceva mai lung pe timp foarte călduros, e imperios necesar să verificaţi dacă e suficient lichid în sistemul de răcire a motorului. De asemenea, nu strică verificat şi nivelul de ulei, dar şi consistenţa acestuia.

Explicaţiile sunt foarte simple: pe căldură mare şi în special când se merge mult cu maşina încărcată (cazul ”familiei cu căţel cu purcel”...), motorul devine suprasolicitat, deci răcirea lui trebuie să fie optimă în fiecare moment, pentru a evita supraîncălzirea şi probleme tehnice majore ulterior.

2. PRESIUNEA ÎN PNEURI

Neapărat trebuie verificat ca presiunea în pneuri să fie cea nominală (expusă în cartea tehnică a maşinii). Cauciucurile prea umflate pot duce rapid la o explozie (din cauza dilatării mai rapide a aerului din interior, pe fondul temperaturilor foarte mari). Dar şi cauciucurile prea puţin umflate sunt periculoase, deoarece pot pierde presiune, mai ales când maşina stă mult timp parcată.

Citiţi aici mai multe detalii