După Afaceri

Inspiraţie de început

14 dec 2012 466 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Orice sfârşit are şi un început, aşa că pentru numărul de faţă, care marchează primele luni ale anului, ne-am gândit să povestim despre lucruri care ne inspiră. Să începem cu poza de copertă. Când a ales-o, editorul nostru foto a spus că doamna elegantă "pare că priveşte spre viitor", un gând bun pentru 2013 pe care am zis să-l împărtăşim.

Mai departe, am adulmecat un pic aromele din bucătăriile a trei dintre cele mai bune restaurante din Bucureşti, am aflat ce au în meniu şi ce îi inspiră mai nou pe bucătarii şefi. Se pare că bucătăria modernă a devenit e un mix între moleculară, bistronomie, local flavours şi haute cuisine franţuzesc. Oricum, vorbele nu-şi au locul la masă mai ales când în faţa ta stă o porţie de melci în sos de trufe...

După gastronomie, o siestă în vârf de munte austriac merge de minune, prin urmare colega noastră Cristina Roşca a povestit puţin despre experienţa sa la spa-urile din Austria, cu labirinturi de piscine şi saune, dar şi triluri neobosite de păsări.

Tot în această ediţie inspiraţională am vorbit şi despre reinterpretarea conceptului de "gura sobei" de către designerii de interior. Cred că doar vinul fiert a rămas acelaşi, cu zahăr şi scorţişoară, în rest totul pare supus schimbării, mai ales scaunele şi bradul de Crăciun. Dar la final nu putem decât să ne bucurăm ca lucrurile se schimbă şi suntem liberi să alegem ce ni se potriveşte mai bine.

Şi pentru că muzica este unul dintre cele mai inspiraţionale lucruri din lume, am realizat pictorialul de modă într-o sală de repetiţii de lângă barul Big Mamou, unde au început multe trupe româneşti bune.

Sper ca ediţia de faţă să vă inspire măcar să vă gândiţi la propriile surse de inspiraţie şi să începeţi noul an mai buni şi mai motivaţi.

Vă urez un an nou aşa cum îl doriţi.

Ioana Mîţu

Redactor Şef DA Premium