Gastronomie

Vreţi să ştiţi care este cel mai bun chef femeie din Asia?

16 ian 2014 384 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Un bucătar şef de origine taiwaneză,  ce stăpâneşte cu măiestrie gastronomia franţuzească, reinterpretând felurile de mâncare în propriul stil asiatic, a fost denumită cea mai bună femeie chef din Asia, scrie luxuo.com.

Lanshu Chen a fost denumită în 2014, de către Veuve Cliquot,  “cel mai bun bucătar şef  femeie din Asia”, după ce anul trecut titlul a fost decernat lui Duangporn Songvisava, o femeie chef de origine thailandeză, pentru meniul său din restaurantul Bo.Lan din Bangkok.

Parte din premiile pentru "Top 50 cele mai bune restaurante din Asia", titlul obţinut de Chen recunoaşte cele mai talentate, creative şi dedicate femei chef din industrie şi este votat de 200 de specialişti din domeniu, din Asia.

Lanshu Chen şi-a început cariera în Paris, unde a lucrat pentru câteva dintre cele mai cunoscute restaurante din oraş, printre care Les Ambassadeurs şi Relais d’Auteuil. De asememnea, chef-ul a lucrat şi alături de Thomas Keller la restaurantul The French Laundry din California.

În cele din urmă, s-a întors în Taiwan pentru a deschide restaurantul Le Mout, în oraşul Taichung, unde a reinventat gastronomia franţuzească, adăugând arome asiatice.

Una din felurile sale de mâncare este de exemplu, Foie gras servit alături de ikura (icre de somon) sau brânza gouda servită alături de şerbet din vin de prune şi ceai matcha.