Gastronomie

Vinul săptămânii: Single Vineyard Selection

15 oct 2011 444 afişări de Ioana David
Din aceeaşi categorie

Gama Single Vineyard Selection, din portofoliul producătorului Halewood, include vinurile La Catina Pinot Noir şi Sebeş Alba Sauvignon Blanc, vinuri ce provin din struguri de areale mici.


Single Vineyard Selection La Catina Pinot Noire ste recomandat pentru preparatele din carene de vită, miel sau brânzeturi. Cel de-al doilea vin, Single Vineyard Selection Sebes Alba Sauvignon Blanc este obţinut din struguri recoltaţi la maturitate deplină, în două etape, la un interval de zece zile. Se recomandă, răcit bine înainte, pentru peşte sau pui, brânzeturi fine şi paste cu sos alb..

Compania Cramele Halewood deţine 2 crame în regiunea Dealu Mare (Urlaţi şi Tohani), un punct de lucru la Sebeş, în Podişul Transilvaniei şi altul în Cernavodă - Murfatlar. La acestea se adaugă Pivniţele Rhein Azuga fondate în 1892. În Ploieşti se află sediul companiei, pivniţe subterane, depozitul de materiale şi cel de produse finite (cu o capacitate de peste 1 milion de sticle) precum şi liniile de îmbuteliere.

Grupul Halewood România are în proprietate peste 350 hectare de vie plantate în perioada 2002-2009, cu o o investiţie de peste 7 mil. euro.

Grupul are un rulaj anual de aproximativ 10 mil. Euro.