Gastronomie

Vinul, afacerea care îi uneşte pe Mugur Isărescu, Valeriu Stoica şi Mircea Dinescu. Isărescu: "Crâmpoşia salvează România!"

29 nov 2010 223 afişări de Loredana VOICULESCU
Din aceeaşi categorie

Pe o piaţă a vinului estimată la 400 milioane de euro, din care exporturile în lume pe 8 luni au reprezentat 7,68 milioane euro, au intrat şi persoane din viaţa publică, din care pentru unele vinul este un simplu hobby, în timp ce pentru altele a devenit afacere, scrie Gândul.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, are 20 de hectare de vie, fostul ministru al Justiţiei, Valeriu Stoica, a investit în afacere tot ce a obţinut din avocatură, Mircea Dinescu a luat credite de la prieteni.

"Crâmpoşia salvează România!", îi place să spună guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, când se întâlneşte cu cei din branşa producătorilor de vinuri. Vinul produs de şeful BNR din "soiul strămoşesc" Crâmpoşie este cunoscut şi apreciat în lumea producătorilor de vin. "Domnul guvernator are o vorbă: «Crâmpoşia salvează România!» Domnia sa face un mare serviciu soiurilor de vin autohtone, mai ales celor din Oltenia, care este o zonă deficitară în ce priveşte soiurile de vin. Domnul Isărescu a făcut un vin modern dintr-un soi autohton cu tradiţie", a declarat pentru gândul Dan Boboc, preşedintele Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România. La Drăgăşani, în Vâlcea, producătorul de vin Mugur Isărescu deţine 20 de hectare de viţă-de-vie. "Ştiu câte hectare de vie are domnul guvernator: 20 de hectare. Domnul guvernator are mai multe soiuri, printre care Sauvignon Blanc, Crâmpoşia strămoşească, Tămâioasă Românească, Cabernet Sauvignon", a declarat pentru gândul Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.

Citiţi despre afacerile cu vin ale lui Mugur Isărescu, Valeriu Stoica şi Mircea Dinescu pe www.gandul.info.