Gastronomie

Unde sărbătoreşti Ziua Independenţei în Bucureşti

04 iul 2011 228 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie
Unde sărbătoreşti Ziua Independenţei în Bucureşti

În Statele Unite milioane de americani sărbătoresc Ziua Independenţei cu artificii, picnicuri, concerte şi parade. Radiourile americane locale povestesc deja cum în Washington, de exemplu, 500.000 de oameni sunt aşteptaţi să se adune pentru a vedea artificiile în faţa monumentului, iar de la Houston (Texas) până la New York, familiile şi prietenii au început să facă pregătirile pentru grătare.

Bucureştenii care doresc să sărbătorească în acelaşi timp cu americanii ar trebui să înceapă deja să-şi facă planuri pentru diseară.

Recent în capitală s-a deschis un nou restaurant autentic american care are în meniu specialităţi ca hamburgeri, buffalo wings, milkshakeuri şi American Waffles. Restaurantul se numeşte Jukebox American Diner şi se află pe strada Turturelelor nr.11.

Cei care nu vor să meargă la restaurant, ci preferă să stea în casă şi să se uite la un film american, pot să comande "ribs" şi cheeseburgeri tot de la Jukebox pentru că restaurantul onorează şi comenzi la domiciliu. Un fel de mâncare cu specific american costă între 12 şi 20 de lei.

Tot astăzi de la ora 18.30 ICR şi Next sărbătoresc 4 iulie cu un program de scurtmetraje "made in USA". Filmele sunt semnate de tineri regizori de peste Ocean (precum Adrian Grenier - cunoscut mai ales pentru rolurile interpretate în The Devil Wears Prada şi serialul Entourage sau Levi Abrino - monteur al scurtmetrajului God of Love, câştigătorul de anul acesta al premiului Oscar).

La ICR vor rula filme ca Pigeon: Impossible, Stardust, Euthanasia, Way up north.