Gastronomie

Unde să te ascunzi la răcoare, în Bucureşti

12 iul 2011 648 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie
Printre cele mai umbroase şi relaxante locuri din capitală, pe timp de vară, sunt terasele- ceainării, adăpostite printre copaci şi flori, cu meniuri de limonade, ceaiuri reci şi şerbeturi.

Una dintre acestea este ceainăria lui Metoc de pe Popa Rusu 21, ascunsă de agitaţia oraşului, pe sub vişini şi cer liber. Aici poţi savura ceaiuri reci , limonade şi sucuri naturale dar şi plăcinte, şerbet şi dulceaţă în farfurioară, ca pe vremuri.


Ceainăria cinci este un alt colţ de relaxare amenajat într-o grădină "năpădită" de flori, pe Strada Olimpului, lângă Parcul Carol. Ceainăria a fost deschisă în grădina unei case cu 5 camere imense, transformată în hostelul pe nume Doors. Ceainăria este amenajată sub forma unui cort mare, rotund, cu tavan format din şaluri în multe culori de care sunt prinse câteva stele grele care noaptea se aprind, iar pe jos stau dezordonate covoraşe ce aşteaptă ca fiecare client să-şi lase încălţămintea la intrare. Meniul aici conţine, pe lângă amestecuri de plante pentru ceaiuri, şi cele mai bune fresh-uri din oraş - de pepene galben, caise puţin amărui, de banane şi căpşuni, cu zeamă de lămâie. Dacă ajungi la ceainărie pe la 11 seara poţi avea surpriza de a te trezi în mijlocul unei veritabile atmosfere de tab ără pentru că pe la ora aceea se adună afară şi tinerii care stau la hostel şi care de cele mai multe ori sunt backpackeri cu multe poveşti amuzante de împărţit.


Amatorii de ceai şi răcoare pot merge şi la Green Tea, ceainaria de pe strada Dr. Burghelea nr. 24. Grădina ceainăriei e un mic colţ de rai, pierdut între trandafiri şi copaci şi are în meniu peste 100 de sortimente de ceai, să nu te plictiseşti o vară întreagă.