Gastronomie

Unde poţi savura un grătar haute cuisine în centrul Bucureştiului

22 sep 2011 2637 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Pe strada Icoanei, nr. 2 s-a deschis recent restaurantul Gargantua Grill & Bar, specializat în preparatele grill.

Bucătăria noului restaurant este condusă de bucătarul şef Lucian Horotan care este maestru internaţional în gastronomie şi specializat în bucătăria americană. Lucian Horotan lucrează în domeniu de 40 de ani şi a învăţat meserie de la Meşterul Bucătar al Casei Capşa. Pe lângă preparate ca muşchi de vită argentiniană (79 lei), pastramă de oaie şi cârnaţi albi nemţeşti Weisswurst (19 lei), din meniul noului restaurant bucătarul şef recomandă: saramură de pui (29 lei) preparată după o reţetă care îşi are originea în satul meşterului său din Râmnicu Vâlcea - Odorhel; muşchiuleţul Chateubriand (45 lei) după reţeta preferată a Vicontelui francez François-René de Chateaubriand, conform căreia carnea este păstrată într-o baie de arome şi frunze de nuc pentru frăgezime şi coaptă la jăratec sub un clopot de lut şi mititei (19 lei) pregătiţi după o veche reţetă românească culeasă de la un bătrân de către Meşterul Bucătar al vechiul restaurant Capşa. Iar la desert: Cheese Cake cu brânză de capră nesărată în combinaţie cu dulceaţă de fructe de pădure, după o reţetă a bunicii bucătarului şef învăţată de la sora lui Alexandru Vlahuţă.

O dată cu terasa Gargantua Grill & Bar, se deschide şi Gargantua Events, un salon pentru evenimente cu o capacitate de 150 locuri, situat în aceeaşi locaţie unde în urmă cu mulţi ani s-au aflat Restaurantul Moldova şi apoi Restaurantul Mica Elveţie.