Gastronomie

Unde petrecem de Revelion? - FOTO

02 nov 2011 860 afişări de Ioana Mîţu
Din aceeaşi categorie

Trei zile şi trei nopţi în Edinburgh

În Edinburgh petreci ca-n poveşti, trei zile şi trei nopţi. Pe 30 decembrie, la Hogmanay, vikingii din Shetland, sărbătoresc noaptea Anului Vechi-o paradă de torţe şi armuri, care porneşte de la Piaţa Parlamentului şi defilează toată noaptea pe străzile oraşului. Pe 31 decembrie, petrecerea este deja în toi, cu trupe live şi lasere colorate în West Princess Gardens. Iar la miezul nopţii, 4 tone de materiale pirotehnice vor lumina cerul. Cei care vor să se retragă mai devreme dar să rămână totuşi în mijlocul acţiunii se pot caza la hotelul Tigerlilz. Iar dimineaţa următoare, pentu recuperare se recomandă un mic dejun apetisant la Brasserie Montpeliers, sau o plimbare în aer liber până la vulcanul Arthur's Seat.

Un revelion imperial în Tokyo

În Tokyo, în decembrie vezi pretutindeni grupuri de prieteni în izakayas (pub-uri), ciocnind pahare de sake, în cinstea anului care trece. Noaptea dintre ani o puteţi petrece la Meiji Shrine, locul unde familiile se întâlnesc pentru a se ruga pentru prosperitate. Exersaţi-vă japoneza şi număraţi împreună cu ei, la miezul nopţii, când Anul Nou este sărbătorit prin 108 bătăi de clopote. Apoi, aruncaţi un bănuţ pentru noroc, în honden, clădirea principală a altarului.
Cei ce preferă să petreacă în intimitate, o cameră în hotelul Park Tokyo e o opţiune bună. De la fereastră se vede Tokyo Tower dar şi toate clădirile importante din oraş, luminate feeric, iar până la ora 02:00, clienţii hotelului pot solicita şi un masaj relaxant. Dimineaţa după Anul Nou totul e închis, în afară de temple. La templul Sensoji, atmosfera este ca de festival, cu mii de pelegrini care îşi rostesc dorinţele pentru noul an, în cor. A doua zi, împăratul salută poporul din Palatul Imperial.

Noaptea magică din Lisabona

Lisabona numeşte noaptea dintre ani Noite Magica - Noaptea magică. La ora 22:00 porniţi spre Turnul Belem - aici va fi marea petrecere. Pe drum însă, opriţi-vă şi admiraţi spectacolele susţinute de artiştii locali, la staţiile de metrou. După spectacolul de artificii, nu urmăriţi mulţimea care va fi în faţa scenei în aer liber de lângă turn, ci mergeţi în barul Altis, de unde veţi admira râul Tagus, în compania cocktail-urilor Margarita. La 10 minute de centrul oraşului, Casa York îşi aşteaptă clienţii cu cine delicioase şi o atmosferă specială, într-o clădire care a fost pe vremuri o mănăstire. În dimineaţa următoare, urcaţi pe cel mai înalt deal din Lisabona, pentru a vă bucura de priveliştea Castelului Sao Jorge. Dacă ajungeţi în jurul orei 09:00 veţi fi singuri ,cu oraşul la picioare.

Berlin- artificii şi tehno-rock

Mai mult de un milion de oameni se îmbracă gros în seara dintre ani, pentru a sărbători la Festivalul Silvester, care are loc în aer liber, între Poarta Brandenburg şi Victory Column. Silvester înseamnă scene cu mulţi DJ, currywurst, şi vin fiert. La miezul nopţii, cerul este luminat de lasere şi artificii, iar între orele 04:00 şi 06:00 atmosfera se dezlănţuie în cluburi precum Cookies sau Berghain. Cine nu rezistă până dimineaţă se poate retrage într-una dintre camerele din hotelul Cosmo - new&hip, doar pentru a o lua-o de la capăt a doua zi, când petrecerea continuă la Week End.
Recomandări făcute de compania Jet Set Planner.