Gastronomie

Unde ai parte de cel mai exclusivist “afternoon tea” din Londra

12 apr 2013 555 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

 

Un premiu anual, cunoscut de englezi ca Oscarul din lumea ceaiurilor a denumit The Goring Hotel din Londra ca cel mai exclusivist  loc pentru ceaiul de după amiază, scrie luxuo.com

Aici ceaiurile poartă denumiri şi descrieri pretenţioase precum: flori de muşeţel culese manual din Egipt, ceai Dragon Well sau Longjing, cules o singură dată pe an înainte de festivalul Quing Ming Lunar din China sau frunze de ceai crescute la poalele munţilor Himalaya.

Alături de ceai, clienţii primesc şi un meniu întreg de sandvişuri şi prăjituri printre care şi tradiţionalele “scones”- un fel de chifle dulci ce merg de minune cu unt Devonshire şi gem.

Serviciul a fost perfecţionat de hotel de-a lungul a 113 ani, adunând în timp note aproape perfecte de la inspectorii de ceai trimişi de UK Tea Guild pentru premiile Top London Afternoon Tea din 2013. Dintre criteriile luate în seamă de inspector pentru notare se enumeră eficienţa servirii, cunoştiinţele despre ceai, folosirea corectă a ustensilelor pentru ceai, prezentarea şi aromele.

Ceaiul la hotelul Goring costă de la 37.50 până la 47.50 de lire sterline.    

Citeşte şi: