Gastronomie

Un restaurant japonez din Taiwan oferă clienţilor posibilitatea de a verifica nivelul radiaţiilor din mâncare

21 mar 2011 51 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie
Un restaurant japonez din Taiwan oferă clienţilor posibilitatea de a verifica nivelul radiaţiilor din mâncare

Unul dintre restaurantele japoneze de top din Taiwan oferă clienţilor săi un sistem de testare a radiaţiilor pentru felurile de mâncare servite, în cazul în care aceştia sunt îngrijoraţi de consecinţele dezastrului nuclear din Japonia.

Cei care iau masa la restaurantul de lux Peony din Xinyi, cartierul business al Taipei-ului, pot să se verifice nivelul radiaţiilor pe mâncarea servită la masă sau chiar pe ei înşişi.

"Clienţii au fost interesaţi să încerce sistemul de testare pentru radiaţii pentru că mulţi dintre ei nu văzuseră niciodată un astfel de tester şi s-au simţit mai în siguranţă după ce l-au folosit" , a declarat pentru Reuters, Catherine Yang managerul restaurantului..

Eliminarea radiaţiilor în urma dezastrului nuclear declanşat de cutremurul din Japonia i-a îngrijorat pe locuitorii Taiwan-ului care are la rândul său centrale nucleare şi e predispus la cutremure.

Mâncarea japoneză este foarte populară pe insulă şi importurile de bunuri au început deja să fie controlate de radiaţii, de la intrare în ţară. Managerul restaurantului spune că clienţii nu au întodeauna informaţii corecte despre radiaţii iar testerul de la intrare îi asigură că pot lua cina fără nici un risc. "Chiar şi bucătaruil nostru s-a testat şi a realizat că nivelul său de radiaţii e mai mare decât cel al alimentelor. E logic pentru că peştele şi carnea nu vorbesc la mobil toată ziua şi nici nu stau în faţa televizorului sau a calculatorului"

"Mulţi oameni nu realizează că există o cantitate de radiaţii nedăunătoare oriunde, în viaţa de zi cu zi".