Gastronomie

Tehnologie de vară - GALERIE FOTO

09 iun 2012 550 afişări de Bogdan Petre
Din aceeaşi categorie

Samsung Galaxy S III

Unul dintre hiturile verii în materie de smartphone-uri cu Android va fi cu siguranţă şi noul Samsung Galaxy S III. Acesta are un look reuşit, o fişă tehnică de excepţie, dar şi funcţii digitale de un real folos.

Dintre specificaţiile tehnice amintim de ecranul Super Amoled cu o diagonală de 4.8 inchi, care afişează o rezoluţie de 1280x720 pixeli, de procesorul quad-core la 1.4Ghz, de cei 1GB memorie RAM şi de capacitatea de stocare internă de maximum 64GB care poate fi extinsă cu carduri microSDHC de 64GB. Să nu uităm de cea mai rapidă cameră foto existentă pe un smartphone. Aceasta are un senzor de 8 megapixeli cu o capacitate de fotografiere în rafală de 3.3 cadre pe secundă şi întârziere zero la declanşare, filmare la rezoluţii full HD şi optică cu diafragmă f/2.0, pentru rezultate bune chiar şi în condiţii de iluminare precară.

La capitolul funcţii digitale ne vine în ajutor cu S Voice, o funcţie de recunoaştere vocală mai performantă şi mai bine pusă la punct, cu Smart Stay, care blochează ecranul atunci când nu îl mai privim, sau cu Direct Call, funcţie care va apela automat o persoană al cărei contact sau mesaj îl avem deschis, doar prin detectarea deplasării telefonului către ureche.

Samsung Galaxy S III este un smartphone cu adevărat inteligent, care poate acoperi fără tăgadă tot spectrul de aplicaţii mobile, atât pe cele banale de comunicare şi informare, dar şi pe cele de socializare, de divertisment şi gaming portabil, la rezoluţii HD şi cu o grafică complexă.

Fără conectare, are un preţ de aproximativ 2.700 lei. www.samsung.ro


Sony DEV-5

Tuturor celor care iubesc natura şi călătoriile, fie că sunt la mare, la soare, sau la umbra munţilor, Sony le pune la dispoziţie binoclul gadget DEV-5, cu funcţii pe care mulţi nu le-ar bănui. Astfel, pe lângă posibilitatea urmăririi de la distanţă a subiectelor sau peisajelor favorite, acesta are şi capacitatea de a le înregistra video sau fotografia, chiar şi în format 3D. Putem spune că, faţă de un binoclu obişnuit, acesta vă oferă şansa să vă bucuraţi şi ulterior, alături de familie şi prieteni, de momentele sau scenele impresionante.

Calitatea superioară a înregistrărilor video High Definition la 1920x1080 pixeli şi a fotografiilor este asigurată de un senzor CMOS Exmor R dublu cu iluminare din spate, de două lentile G cu diafragmă f/1.8-3.4 şi zoom maxim 20x, plus un stabilizator optic Steady Shot cu mod Activ. Nu-i lipseşte GPS-ul pentru geocodarea înregistrărilor, suportul pentru carduri Sony sau SDXC, iar fotografiile au o rezoluţie maximă de 7.1 Megapixeli.

Binoclul Sony Dev-5 are un preţ de proximativ 8.700 lei, www.sony.ro.


Geneva Model M

Sistemul stereo premium Geneva Model M este o opţiune bună pentru casa sau apartamentul de vacanţă. Acesta este asamblat într-o carcasă din lemn lăcuit, încorporează incinte independente şi un amplificator Hi-Fi cu patru canale de clasă D, astfel că poate reda un sunet de calitate, comparabil cu cel al unor sisteme mai voluminoase.

De asemenea, are andocare pentru iPhone sau iPod, conector auxiliar pentru ataşare altor modele de playere, radio FM, dar şi unitate optică CD tip slot.

Este disponibil în alb, negru, roşu sau cu finisaj de lemn de nuc, la un preţ de aproximativ 1.000 euro. www.genevalab.com.


Pure Evoke Mio by Orla Kiely

Stilul uşor nostalgic, dar plin de culoare al acestui radio portabil de la Pure este rezultatul colaborării cu designerul Orla Kiely. O combinaţie chic, cu acelaşi model printat cu frunzuliţe colorate pe ambele feţe, plus lemn de nuc pe laterale şi crom pe mâner, care ascunde tehnologie de cea mai recentă generaţie.

Poate avea atât rolul unui radio digital sau FM, de sistem audio compatibil cu playerele MP3 sau cu iPod-urile, cât şi de cronometru util în bucătărie.

Are un preţ de aproximativ 240 euro, www.pure.com.


GoPro HD Hero2

Kitul GoPro HD Hero 2 filmează momentele memorabile la rezoluţii full HD şi fotografiază la 11 Megapixeli, fiind unul dintre cele mai utilizate gadgeturi foto-video de acest fel la ora actuală, atât datorită calităţii superioare a rezultatelor finale, cât şi diversităţii de soluţii de prindere.

Kitul cuprinde tot felul de accesorii de prindere şi chiar o carcasă etanşă pentru utilizarea subacvatică.

Are preţuri de la 1.500 lei, www.actioncamera.ro.


Olympus TG-1

În locurile în care vă temeţi pentru integritatea unei camere foto obişnuite ar fi bine să utilizaţi una construită special pentru medii dificile. Noua compactă Olympus TG-1 poate fi utilizată practic oriunde, şi pe vârfuri de munţi, şi pe plajă la mare, la piscină sau la scuba-diving, dar şi pe pârtie în ger, aceasta rezistând cu succes în astfel de condiţii extreme. TG-1 este rezistentă la zdrobirea cu o forţă de 100kg, poate fi scufundată la adâncimi de până la 12 metri, supravieţuieşte cu succes unei căderi de la o înălţime de 2 metri sau expunerii îngheţului de până la -10 grade C.

Pentru fotografii şi filmări deosebite, realizate chiar şi în astfel de condiţii, aparatul încorporează un senzor CMOS de 12 Megapixeli, un procesor TruePic VI, obiectiv cu diafragmă f/2.0-4.9 şi zoom optic 4x, un ecran OLED cu finisaj antireflexie de 3.0 inchi, GPS şi capacitate de filmare la rezoluţii full HD.

De asemenea, pentru că în locurile greu accesibile nu prea e timp pentru reglarea parametrilor, TG-1 are moduri inteligente de fotografire şi filmare, poate realiza fotografii HDR şi dispune de filtre creative cu diverse efecte de genul Punk, Pop Art, Pin Hole, Drawing, Fish Eye sau Miniature.

Olympus TG-1 va fi disponibilă din luna iunie, la un preţ de aproximativ 400 euro. www.olympus.ro.

Bogdan Petre, www.imidoresc.ro