Gastronomie

Savoir vivre în oraş

04 aug 2012 613 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

 

În luna august oraşul pare mai mult ca oricând topit sub lunile de vară şi totuşi, pentru cei care nu au fugit spre destinaţii mai exotice, grădinile exclusiviste sau trendy ale Bucureştiului păstrează oaze de răsfăţ şi delicii culinare.

Restaurantul Casa di David a găzduit recent pe terasa sa cu privelişte spre lac o cină haute cuisine pregătită de Sebastien Grave, bucătarul parizian cu o stea Michelin, adus în România de compania Le Manoir. Aproape toate cele 60 de locuri disponibile pentru preţul de 170 de euro au fost rezervate, din curiozitate gastronomică sau dorinţa de a experimenta un meniu exclusivist. La masă au fost aduse pe rând specialităţi franţuzeşti precum tartare de bar, lait de concombre, caviar imperial şi allumette au fromage, apoi emiette de tourteau, creme d'avocat, coulis piquillos, festinul terminându-se cu un desert surpriză: o minge de ciocolată care s-a topit lent sub sosul cald turnat de ospătar, dezvăluind un tort delicios de ciocolată.

Bucătarul-şef a spus că deşi nu e la prima sa vizită în Bucureşti, acum a gătit pentru prima oară un meniu care ar putea sta la fel de bine pe masa restaurantelor sale din Paris sau în orice alt restaurant de stele Michelin.

Un alt restaurant- terasă care pregăteşte pentru clienţii săi după-amieze leneşe sau cine exclusiviste este Veranda Casa Frumoasă, terasa buticului de lux Casa Frumoasă care aduce în România brandurile Scabal şi Loro Piana. Veranda este o construcţie de o eleganţă clasică, realizată din metal şi sticlă şi aminteşte de stilul unei sere de sfârşit de secol XVIII, interpretat într-o notă modernă de arhitecta italiancă Elena Busato. Feţele de masă brodate, scaunele din catifea alături de refe­rinţele vegetale şi obiectele de iluminat care par la rândul lor plante agăţătoare transformă terasa într-un fel de grădină imperială aşezată cu atât mai sur­prinzător în mijlocul capitalei aglo­merate.

Camera interioară a restaurantului este destinată Champagne Barului şi e completată de "living room-ul" îmbrăcat în texturi bogate, cu podeaua-mozaic realizată din marmură. Meniul verandei e pe măsura designului şi e realizat de bucătarul-şef Avi Steinitz. Dintre preparatele cu specific inter­naţional şi cu influenţe franţuzeşti şi medite­raneene clienţii pot comanda fri­gărui din creveţi şi somon proaspăt, salate apetisante şi deserturi haute cuisine, alături de vinuri speciale sau ceaiuri răcoritoare din lămâie şi măr.

Restaurantul are intrare directă din strada Clopotarii Vechi nr.5, dar şi din bulevardul Lascăr Catargiu nr. 40, cu trecere prin magazin.

Cel mai recent loc deschis în Bucu­reşti pentru delicii de vară este Iconic Food & Wine, amenajat ca o extensie a Iconic Class Studio, concept store-ul de design şi modă aflat la adresa Aleea Alexandru, nr. 7. Iconic are din această vară un salon de nefumători la parter, chiar printre produsele de mobilier şi accesorii expuse, un salon de fumători în cadrul wine bar-ului, un cigar club şi o terasă care a fost extinsă la 60 de locuri.

Meniul se va schimba în funcţie de sezon şi anotimp şi conţine mâncare sănătoasă - de la "mic dejun iconic" la omlete, salate detox (cu avocado, ger­meni de grâu şi roşii cherry), bruschete şi sandvişuri fine.

Din meniu clienţii vor mai putea comanda freshuri precum Heaven Alka­line Juice (spanac proaspăt, castravete, tulpină de ţelină, morcovi şi măr) sau o selecţie de vinuri albe, rose şi roşii alese de Camelia Şucu, pro­prietara spaţiului. Cei care vor pre­fera Cigar Club-ul au parte aici de coniac şi trabucuri cubaneze.