Gastronomie

Omul care a explicat chimic de ce ciocolata merge excelent cu brânza cu mucegai este astăzi cel mai bun bucătar din lume

04 mai 2012 3170 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie
S-a ales un nou şef al bucătarilor din lume. Vedeţi aici ce conţine meniul său

Heston Blumenthal a fost premiat ca cel mai de succes bucătar şef din lume după ce restaurantele sale au ajuns în primele locuri ale topului World's 50 Best Restaurants, realizat de revista Restaurant. Câştigătorii topului au fost anunţaţI la începutul săptămânii iar jurizarea a fost făcută de 800 de experţI internaţionali din domeniul gastronomic, scrie The Telegraph.

Dinner, noul restaurant deschis de Blumenthal în Londra a fost votat al nouălea cel mai bun restaurant din lume, cea mai înaltă poziţie obţinută de un restaurant nou. Dinner a fost deschis la începutul lui 2011 şI este specializat în gastronomie britanică istorică. Meniul său conţine printre altele porumbel condimentat sau măduvă în crustă, feluri de mâncare foarte populare în anul 1700. Fat Duck, primul restaurant al lui Blumenthal, din Bray, Berkshire, a fost ales pe locul 13 în topul celor mai bune restaurante din lume.

Succesul celor două restaurante deţinute de Blumenthal îl face pe acesta singurul Chef din lume care deţine mai mult de un restaurant în primele 15 locuri din World's 50 Best Restaurants.

Blumenthal şi-a sporit celebritatea în anul 2005, după ce a produs o emisiune de specialitate pentru Discovery Science, numită Kitchen Chemistry, după cartea lansată în acelaşi an. Explicaţia combinaţiei perfecte între ciocolată şi brânza cu mucegai, în clipul video de mai jos.