Gastronomie

O raită Haute Cuisine prin Bucureşti. Unde puteţi încerca cele mai rafinate mâncăruri şi băuturi - GALERIE FOTO

30 iul 2011 3680 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Indexul locurilor şi produselor exclusiviste iubite de bon-viveuri şi connaiseuri, de la concept-store-uri, produse regale, restaurante de designer, boutique-uri şi spa-uri pe care orice turist trebuie să le vadă în Bucureşti. Unde se pot degusta cele mai rafinate delicatese din Bucureşti.

Caviar Beluga de la Caviar Room

Caviarul Beluga este printre cele mai scumpe specialităţi de caviar din lume. Iar acum se găseşte şi în Bucureşti, la Caviar Room, deschis recent lângă magazinul Comtesse du Barry, aproape de Ateneu. Localul intim poate fi închiriat de către cei care vor să deguste meniul exclusivist între prieteni sau parteneri de afaceri. Preţurile din meniu "ncep de la 130 de lei pentru Caviar Baeri, şi pot ajunge până la 1.660 de lei pentru Caviar Beluga servit cu Blinis şi smântână. Un pahar de vin costă de la 21 de lei, pentru Vin du Rhone, până la 850 de lei pentru Chateaux Margaux din 2002.

Champagne Bar Mora

Cel mai potrivit moment pentru a încerca un pahar de şampanie la Mora este în weekend, de joi până duminică. Atunci barul e cel mai populat iar clienţii rămân uneori la dans până dimineaţă antrenaţi de cocktailuri şi de muzica Dj-ului în rezidenţă. Printre soiurile de şampanie se găsesc Armand de Brignac, Cristal şi Krug cu preţuri ce ajung până la 3.000 de lei sticla. Pe lângă şampanie, în meniul Mora se găsesc şi cocktailuri speciale de vară, limonade sau smoothies dar şi un meniu cu specific mediteranean. Programul barului e de la 10 dimineaţa până la ultimul client.

Vită Wagyu de la Boucherie Francaise

Vita japoneză Wagyu este printre cele mai scumpe cărnuri din lume. Vitele Wagyu primesc tratament regal, sunt masate şi hrănite uneori cu bere şi sake. Acum specialitatea de vită se găseşte şi în Bucureşti la prima măcelărie de lux din oraş, Le Boucherie Francaise. Un kilogram de vită Wagyu costă aici 1.700 de lei kilogramul. Tot la Boucherie sunt şi vinuri italieneşti de soi nobil şi brânzeturi franţuzeşti dar şi alte specialităţi de carne precum vită Aubrac, ce provine de la vite crescute pe muntele Aubrac situat la o altitudine de peste 1.000 de metri, vită Limousine, cea mai savuroasă carne franţuzească, dar şi pui De Bresse şi de Patis, consideraţi cei mai buni pui din lume.

Ciocolată de la Leonidas

Claude Seneque, chocolatierul şef de la Leonidas, face turul ţărilor producătoare de cacao pentru a înţelege mai bine planta care stă la originea reţetelor ce cresc endorfinele pasionaţilor de ciocolată. Una din datoriile lui Claude Seneque este să găsească moduri inovative de a răspunde schimbărilor de stil ale consumatorilor. "Din punct de vedere culinar, lumea ne împinge spre noi combinaţii îndrăzneţe, lucruri care erau de neconceput în urmă cu câţiva ani", spune acesta. Astfel s-au născut pralinele umplute cu caramel, îngheţată Irresistible, crema de unt şi pasta de fructe care se găsesc la Leonidas, în Bucureşti.

O cină inovativă

La Mandragora, restaurantul din zona Pieţei Romană, se poate degusta un meniu realizat de unul dintre bucătarii şefi premiaţi ai lumii. Peter Paul Kopij pregăteşte în fiecare seară pentru cină specialităţi precum crema de cartofi cu bacon, tartar de spanac, carpaccio de vită cu muguri de pin, lup de mare cu piure de păstârnac, piept de raţă "n bere Guiness şi cremă catalană cu "ngheţată de busuioc. De fapt bucătarul face îngheţată aproape din orice. Iar pentru ingrediente acesta merge zilnic la piaţă, astfel "ncât produsele folosite "n mâncărurile lui să fie proaspete. Kopij se declară fan al legumelor româneşti, care, după spusele sale, au gust şi culoare.