Gastronomie

Meniuri „à la carte“ şi pachete la 890 lei pentru petreceri "hot" couture de Revelion

20 nov 2011 1624 afişări de Mirabela Tiron
Din aceeaşi categorie

"Avem 1.000 de locuri disponibile pentru petrecerea de Revelion în restaurantele hotelului, mai multe faţă de anul trecut, când nu se deschisese restaurantul SteakHouse. Până acum avem rezervări pentru aproape o treime dintre locuri", a declarat Cristina Niţu, director de marketing şi de relaţii publice la hotelul de cinci stele JW Marriott din Bucureşti, care a pus cel mai mare număr de locuri la dizpoziţie dintre hotelurile de lux.

De Revelion 2012 hotelul JW Marriott organizează patru petreceri în Grand Ballroom, Constanţa Ballroom, JW Steakhouse şi restaurantul Champions.

Pentru pachetele rezervate până la sfârşitul lunii, hotelul oferă un discount de 10%.

În primele trei restaurante menţionate mai sus preţul pachetului de Revelion este de 890 de lei de persoană şi include specialităţi precum somon marinat cu martini, cotlet de miel în crustă de fistic, cre mă de mango şi alte platouri sofisticate. Divertismentul va fi asigurat de artişti români. Petrecerea de Revelion este mai ieftină în restaurantul Champions, unde va fi prezent doar un DJ. Preţul pachetului este de 450 de lei de persoană.

Cristina Niţu a declarat că o parte din cereri pentru petrecerea de Revelion au venit din septembrie, chiar înainte ca oferta să fie publicată.

"Ritmul cererii este similar de la an la an, cu o creştere stabilă din octombrie până în noiembrie şi un val de rezervări în ultima săptămână din noiembrie datorită discountului. Acesta este momentul în care se ocupă mai mult de jumătate din locurile disponibile." Cei care aleg să petreacă o noapte la JW Marriott trebuie să plătească 380 de lei, potrivit datelor de pe site-ul hotelului.

Societatea Companiilor Hoteliere Grand, pe care este înregistrat hotelul de cinci stele JW Marriott din Capitală, dar şi alte active, aşteaptă afaceri de 104 milioane de lei (24,7 mil. euro) anul acesta, mai mult cu 6% faţă de anul anterior.

Jumătate din locurile pentru Revelion din singurul restaurant, rezervate

La hotelul de cinci stele Grand Hotel Continental au fost rezervate 50% din lo curile puse la dispoziţie în restaurantul Concerto (care are 60 de locuri în total). Hotelul a scos la vânzare pachete la 170 de euro de persoană, care includ acces la bar, bufet şi divertisment. Cei care îşi cumpără pachetul pentru petrecerea de Revelion plătesc pe noaptea de cazare 70 de euro pe camera single şi 90 de euro pe camera dublă, potrivit oficialilor hotelului. "Pe lângă petrecerea pe care o organizăm în acest restaurant mai permitem accesul în sălile de conferinţă pentru grupuri care vor să facă Re velionul la noi", a declarat Mihaela Stai cu, purtătoarea de cuvânt a lanţului hotelier.

Continental Hotels, controlat de Radu Enache, este unul dintre cele mai mari grupuri hoteliere de pe piaţa locală, care are în proprietate 14 hoteluri, de la care se aşteaptă anul acesta o cifră de afaceri de 21 mil. euro.

Au inclus meniul "à la carte"

Dacă anul trecut la hotelul de cinci stele Radisson Blu de pe Calea Victoriei s-au organizat petreceri de Revelion în două săli, faţă de patru în 2009, anul acesta, oficialii hotelului vor permite celor care doresc să petreacă de Revelion să comande "à la carte", "Am schimbat conceptul pentru Revelionul de anul acesta, pe fondul analizelor făcute. Îi vom lăsa pe clienţi să aleagă ce vor din meniu", a spus Adri an Adam, direc torul de vânzări şi marketing al hotelului.

Pentru seara de 31 decembrie hotelul de cinci stele Radisson Blu de pe Ca lea Victoriei va avea deschise trei dintre restaurante: Le Bistro, Prime Steak and Seafood şi Caffé Città, precum şi Bla Lounge Bar. Clienţii hotelului vor pu tea să aleagă un meniu "à la carte" în funcţie de preferinţele şi de bugetul lor sau un meniu făcut de hotel. Nu există o su mă minimă şi nici maximă pentru cei care aleg meniul à la carte.

Cei care nu optează pentru meniul à la carte pot alege un meniu dintre cele trei propuse de hotel.

Meniul pentru restaurantul Le Bistro costă 150 de lei de persoană şi include clătite umplute cu fructe de mare, friptură de somon şi tort. Pe de altă parte, meniul standard realizat de hotel pentru Caffé Citta costă 200 de lei de persoană şi include printre preparate şi tagliatelle cu creveţi, muşchi de vită şi tort italian. Cel mai scump meniu propus de hotel costă 350 de lei (pentru restaurantul Prime Steak and Seafood). Complexul Radisson Blu cu 718 camere este înregistrat pe firma Bucureşti Turism, care a avut anul trecut afaceri de 25 milioane de euro.

Oferte speciale pentru copii

La hotelul de cinci stele Crowne Plaza pachetul de Revelion costă 699 de lei de persoană, iar copiii cu vârsta până în şase ani nu trebuie să plătească. "Anul acesta Revelionul se va organiza în restaurantele La Veranda şi La Brasserie", a spus Raluca Gheorghe, reprezentant marketing al hotelului Crowne Plaza, controlat de George Copos.

La hotelul de cinci stele Intercontinental Revelionul se organizează în restaurantul Modigliani (120 de locuri), preţul fiind de 495 de lei de persoană, potrivit oficialilor hotelului.

Oficialii hotelului de cinci stele Athénée Palace Hilton din Capitală nu au răspuns solicitării ZF.

Citeşte şi: