Gastronomie

La conacul de lângă Capitală

02 iun 2011 2417 afişări de Negoita Anca Maria
Din aceeaşi categorie
La conacul de lângă Capitală

Residence Club Palace a fost inaugurat în 2003 în Otopeni, pe Şoseaua Odăii (şoseaua de centură). Clubul se întinde pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi şi s-a extins treptat până în 2008, când "am început construcţia unei sere şi am amenajat terenurile pentru viitoarele grădini şi livezi care să ofere produse bio", spune Cristi Penescu, proprietarul Residence Hotels.

Acum, clubul are şase camere, pis­cină în aer liber, restaurant, tere­nuri de tenis şi de fotbal, mese de ping-pong, terasă de vară şi mult spa­ţiu verde. Restaurantul La Conac s-a ex­tins şi el în ultimii cinci ani, de la 50 la 150 de locuri. Între timp şi-a schim­bat şi specificul, astfel că acum este tradi­ţio­nal românesc. Şi chiar bio (pro­prie­tarul a început demersurile pentru obţinerea certificatelor bio), pentru că pre­paratele sunt pregătite din fructe şi legume crescute în serele proprii.

Acestea sunt folosite în toate restau­ran­tele hotelurilor Residence. Iar cli­en­ţii clubului pot vizita şi serele atunci când atenţia nu le este captată de vreo expoziţie. "Periodic, o perso­na­litate a culturii româneşti va fi oma­giată. Am debutat cu o expoziţie în­chi­nată lui Gheorghe Zamfir care cuprinde discuri de aur şi de platină obţinute de artist de-a lungul anilor, un nai lung de un metru, precum şi coperţile tuturor discurilor editate în ţară şi în străinătate", povesteşte proprietarul.

Povestea casei în care se află res­ta­u­rantul a inspirat noul specific al lo­calului. "Pe vremuri, unde se află acum Residence Club exista un conac boieresc. De aceea ne-am gândit să ne întoarcem către originea locului - am introdus, pe parcursul săptămânii, serile tradiţionale româneşti La Conac", povesteşte Penescu.

Berbecuţ la proţap, pui la ceaun cu mujdei de usturoi şi sărmăluţe în foi de viţă sunt doar câteva dintre reco­man­dările bucătarului, dar, oricât de apetisant ar suna, la club nu trebuie să mergeţi doar pentru a mânca. Este un country-club cu open membership, aşa că puteţi oricând să petreceţi aici un weekend sportiv cu sesiuni de tenis şi fotbal.