Gastronomie

În căutarea unei veri răcoroase

17 iun 2010 72 afişări
Din aceeaşi categorie

La Roberto's on La Strada încercaţi peştele spadă cu portocale şi ridichi, la terasa Monaco mergeţi pentru serile tematice cu mâncare cubaneză sau prezentări de modă, la Fabrica beţi cel mai bun Mojito din oraş, iar în grădina de la Shift bucuraţi-vă de un decor vintage cu fier forjat, flori colorate şi lumânări parfumate.

Athénée Palace Hilton Bucureşti a încheiat lucrările de renovare pentru terasa Roberto's on La Strada cu numai câteva zile în urmă. "Am transformat fosta terasă în stil rustic într-un spaţiu urban, aerisit, o terasă de restaurant şi lounge. Aranjamentul cuprinde mese mai mici sau mai mari pentru luat cina, dar şi colţuri de lounge cu canapele confortabile şi mese joase", spune Friedrich Niemann, general manager Athénée Palace Hilton Bucureşti. "În plus, am reuşit să ne izolăm de zgomotul şi aglomeraţia de pe Calea Victoriei, prin pereţi imenşi de sticlă". Cât despre ofertele de vară, includ atât meniuri speciale de prânz (panini, supă şi băutură răcoritoare pentru 42 de lei), cât şi meciurile din Campionatul Mondial urmărite pe plasmele instalate pe terasă, dar şi seriile glamour de Prosecco Nights (vineri) şi Chill-Out Sundays cu meniu à la carte şi îngheţată din partea casei. Recomandările bucătarului sunt mozzarella de bivoliţă, "importată din regiunea Campana din Italia, o servim cu roşii, busuioc şi o picătură de ulei de măsline", spune Clayton Powell, executive chef, şi peşte spadă la grătar, "un peşte de vară marinat cu ierburi aromate şi piper, servit cu dressing de portocale şi pătrunjel şi garnitură de ridichi la grătar".

La Carol Parc Hotel s-a deschis de curând terasa restaurantului Poem, Monaco. Pentru un gust de Havana Nights, au lansat terasa cu o seară specială cubaneză cu chipsuri de banane, cocteiluri, trabucuri şi muzică latino. Urmează în programul acestei veri o prezentare de modă Likit, o seară specială Sex and The City, o Siberian Night şi, la începutul lunii august, o petrecere "Show Up and Show Off in Monaco".

La Shift vă întâmpină decorul. Realizat de o echipă de scenografi de film, se potriveşte foarte bine cu filozofia locului - un spaţiu ferit, verde, destinat relaxării. Terasa, cu scaune din fier forjat, cu foarte multe flori, lumânări şi accesorii vintage, arată ca o grădină dintr-un oraş medieval. Înăuntru, pereţii patinaţi şi culorile calde dau senzaţia de "în vizită la nişte prieteni". Cireaşa de pe tort este camera de la mansardă amenajată în stil marocan. "În vara aceasta la Shift se vor organiza concerte unplugged pe terasă, seri literare, ateliere de creaţie, vor fi zile dedicate obiceiurilor culinare din diferite zone geografice, precum şi degustări de preparate gătite de invitaţi speciali", spune Florin Oslobanu, program manager. Tot pentru această vară, pe lângă concerte şi seri creative, Shift mai propune Melon Martini ca aperitiv (recomandarea barmanilor) - "un cocteil răcoritor cu vodcă, lichior de pepene, suc de ananas şi căpşuni", dar şi somon la cuptor în crustă de ierburi, piept de curcan în crustă Nacho şi sos Cheddar şi muşchi de vită cu sos de ciocolată şi chilli.

La fel de nouă în peisajul capitalei este şi terasa deschisă de curând pe strada 11 iunie, în curtea clubului Fabrica. Meciurile Campionatului Mondial sunt proiectate pe unul dintre pereţii clubului, cea mai bună pizza este Fabrica (cum altfel?) şi cea mai răcoritoare băutură e Mojito, bine cunoscutul cocteil, aici cu extra mentă şi extra gheaţă.

Când nu e meci, e muzică bună sau o mulţime de opţiuni pentru relaxare sau adrenalină, "de la bungee jumping, mersul pe frânghie, căţărări sau gun shop (un loc unde să-ţi verşi nervii la ţintă) până la concerte, stand up comedy, seri de magie şi piese de teatru", spune Dan Ardelean, event manager.

Tot la Fabrica există şi un salon de tatuaje şi va fi în curând şi o cameră de jocuri.