Gastronomie

Delicatese pentru masa de sărbători

18 dec 2012 383 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Măcelaria La Boucherie Francaise, deţinută de Le Manoir, împreună cu celebrul măcelar francez Hugo Desnoyer a adus pentru Crăciun şi Anul Nou,  delicatese din carne « la Bresse » - curcan şi cocoş de Bresse.  Gustul specific al acestor sortimente, care se găsesc pe piaţă doar în perioada sărbătorilor de iarnă, este dat de procesul de hrănire, de creştere şi de pregătire a păsărilor.

Curcanul de Bresse, este  o specialitate franţuzească cu tradiţie, care se comercializează la o vârsta de cel puţin 7 luni şi cântăreşte în jur de 3-5 kg. Alimentaţia cu totul specială a păsării  începe din timpul primelor zece săptămâni de viaţă şi conţine produse lactate şi cereale, completate mai apoi de ierburi şi insecte spontane. În apropierea fermelor bressane se plantează porumb pentru a oferi păsărilor o hrană cât mai variată şi satisfacţia alimentaţiei în aer liber. Preţul variază în funcţie de greutate şi poate ajunge până la 530 de lei pentru o bucata.

 

O altă delicatesă oferită în această perioadă de măcelaria „La Boucherie Francaise” este „Chapon de Bresse”. Procesul special de creştere a acestor cocoşi, începe cu sfârşitul iernii, când aceştia se nasc, urmat de o selecţie, la începutul primăverii, când cele mai mari şi mai frumose exemplare sunt castrate. Pe lângă gustul şi savoarea produselor provenite din fermele Bresse, carnea este şi foarte sanatoasă, păsările crescând în aer liber, cu o alimentaţie naturală şi fiind sacrificate la o vârstă matură. Preţul unui exemplar ”Chapon de Bresse„ se ridică la 1450 de lei.

 

Citeşte şi: