Gastronomie

Cum îşi petrece weekendul Dan Bundur, managerul Diviziei Premium Murfatlar

08 oct 2011 991 afişări de Ioana Vochin, Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Dan Bundur este managerul Diviziei Premium Murfatlar - Wine Soul, un proiect început în urmă cu un an. Weekendurile sale încep cu un pahar de vin roşu şi se încheie de multe ori cu un foc de tabără, undeva în Ţara Loviştei.

Uneori mă resetez pentru weekend rapid şi încerc prima senzaţie de detaşare la volan, în timp ce merg chiar de vineri după-amiaza spre un loc anume.
Dar weekend-ul începe cel mai adesea vineri seara, atunci este momentul în care am sentimentul că mă aşteaptă un miniconcediu. Două zile şi ceva de relaxare te pot reseta complet, dacă toate merge ca pe roate. Evident, încep cu un plan, dacă nu cumva totul este deja stabilit.

În timpul verii am tot evadat în weekend, de obicei la munte, dar odată cu venirea toamnei mă întorc la gaşca din Bucureşti.

De cele mai multe ori, sâmbătă şi duminică sunt la restaurant, sau o terasă, cât mai permite vremea de afară. Iau masa uneori Charme, Caru' cu bere sau Steak House. Îmi place să ies cu familia, cu prietenii, să stăm la poveşti şi să ne bucurăm de un vin bun. Preferatele mele sunt vinurile roşii seci ca Syrah, Pinot Noir, Novac şi Fetească Neagră.

În week-end-urile în care rămân în Bucuresti, încerc să ajung măcar într-o zi în Parcul Izvor, la plimbare cu câinele meu, un Schnauzer pitic. Îmi face o mare plăcere să mă plimb cu el şi mai tot timpul îmi propun ca acest lucru să se întâmple şi sâmbătă şi duminică.

La capitolul "must do" mai intră lectura, chiar dacă mă rezum doar la revistele preferate, şi un film bun. Zilele trecute am revăzut "Amadeus" şi mi-a plăcut la fel de mult, deşi cred că l-am văzut de vreo nouă ori. Mă uit şi la fotbal, în cazul în care joacă echipa favorită, o formaţie din campionatul Italiei.

Ultimul weekend care a avut şi o doză de ceva "interesant" a fost prin august, când am plecat, împreună cu familia, la Târgul Lotrilor. Ne place mult ţara Loviştei, avem prieteni acolo, iar atmosfera de sărbătoare, într-o comunitate relativ mică, este fenomenală. Organizăm focuri de tabără şi avem pe masă mai tot timpul, pe lângă bucatele preparate, brânză de capră - producţie locală şi păstrăvi. Tot în august, am fost şi pe Transalpina, dar şi la nord de Obârşia Lotrului, până la Sebeş. Iar la începutul lui septembrie am ajuns pe Dunăre la Cazane, apoi pe Valea Cernei.

Peisajele sunt minunate, cei care au pensiuni acolo parcă au învăţat mai bine lecţia ospitalităţii, iar drumurile, cel puţin pe traseele menţionate, sunt în mare parte refăcute.

În ceea ce priveşte evadările de weekend în afara ţării, nu sunt un mare fan al acestora. Nu vreau să fac "turism cu bifa", cum spunea un prieten. Îmi place să stau mai mult de trei zile în locul pe care îl vizitez. Aş recomanda mai degrabă o excursie în Alba Iulia unde merită vizitată cetatea.

Ultima ieşire peste hotare a fost la sfârşitul lunii august în Bulgaria, într-un oraş cu o istorie interesantă: vechea capitală Veliko Tarnovo. Oraşul este la aproximativ două ore de Bucureşti (depinde de cât de repede treci podul spre Ruse). In Veliko sunt mult mai multe de văzut decât poate fi parcurs într-un singur weekend. Mi-au plăcut micile restaurante şi terase, unde merită încercate mâncărurile tradiţionale - gustoase şi ieftine. Acolo am servit cele mai bune legume la grătar, iar vinurile locale sunt variate şi bune.