Gastronomie

Cum arata un sandviş haute cuisine.

29 oct 2013 610 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie
Photo from from WSJ online, styling by Seiko Hatfield @ HERS

Cei mai faimoşi chefi ai lumii au decis să abordeze un nou fel de gastronomie, situată undeva între haute cuisine şI street food, scrie WSJ. Aşadar, sandvişurile, printre alte feluri de mâncare “comune”, par să fie acum noua provocare a bucătarilor de stele Michelin, precum Guy Savoy sau Joel  Robuchon.  “Sandvişurile sunt ca o carte de vizită(...), spune Braden Perkins, bucătarul şef de la bistro Verjus, din Paris . În ciuda aparenţei , sandvişul cu pui prăjit de la Verjus nu este deloc o reţetă simplă. Chiflele sunt coapte în casă iar puiul este pus la marinat  o noapte întreagă înainte de a fi prăjit de două ori. Pentru sandvişul cu şuncă de la Bistro Roseval, chef-ul Michael Greenwold  spune că a testat trei feluri de şuncă diferite pentru a găsi gustul perfect de afumătură iar apoi, a îmbrăcat şunca într-o brioşă realizată de celebrul patiser francez Gontran Cherrier.

Sandvişurile sunt şi o scuză pentru restaurante celebre precum Abri să servească clienţi care altfel nu pot lua masa aici pentru că e nevoie de rezervare cu două luni înainte. Sâmbătă şi luni după amiază restaurantul are în meniu sandvişuri “ to go” pentru clienţii săi.

Citiţi mai multe aici