Gastronomie

Cum ajunge să coste un pahar de vin 2.500 de dolari?

19 nov 2013 1908 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

O sticlă de 12 litri de Chateau Margaux din 2009 a fost declarată ca cel mai bun soi vintage din istoria podgoriei, justificând preţul de 195.000 de dolari şi făcând-o astfel, şi cea mai scumpă sticlă de vin vândută vreodată.

Având în vedere că o sticlă normală de vin înseamnă 5 pahare, un pahar din Chateau Margaux ar costa în jur de 2.437 de dolari. E pentru prima oară când crama franceză a îmbuteliat un Balthazar (denumirea unei sticle de 12 litri) . Doar şase astfel de sticle au fost produse, dintre care trei vor fi disponibile în magazinul le Clos, din Dubai International Airport, Terminal 3. Magazinul lor virtual este deschis însă 24/7.

Sticla Balthazar a fost inscipţionată cu aur de către un maestru artizan iar specialiştii au descris vinul ca un soi “ proaspăt , echilibrat şi fin” ce poate fi învechit timp de un secol.

Cei care vor cumpăra sticlele vor primi şi un bilet de avion la First Class, pentru Bordeaux , unde vor avea parte de un tur privat al cramelor şi podgoriilor , înainte de a lua cina cu producătorul de vin Paul Pontallier.