Gastronomie

Cel mai bun sommelier din lume e elveţian

02 apr 2013 2008 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Cel mai bun sommelier  din lume a fost ales vineri, după o competiţie de trei zile care a avut loc în Tokyo, Japonia, scrie luxuo.com

Paolo Basso, din Elveţia , a fost ales în faţa a mii de spectatori ce au vizionat competiţia transmisă live pe canalul naţional al Japoniei.  Basso care lucrează la restaurantul Conca Balla din Vacallo , în Elveţia, i-a învins pe belgianul Aristide Spies şI pe Veronique Rivest din Canada. Sommelierul  de 47 de ani a preluat titlul de la britanicul Gerard Basset care a câştigat campionatul în 2010, în Chile.

Pe parcursul celor trei zile de competiţie participanţi din 54 de ţări au trebuit să-şI demonstreze cunoştiinţele despre vinuri şI talentul de a asocia mâncarea cu băuturile. Astfel, sommelieri din Australia, Brazilia, Indonezia şI Suedia, printre alte ţări, şi-au etalat talentele în faţa juriului din Tokyo pentru a câştiga campionatul ce se află la a 14-a ediţie, din 1969.

“Un sommelier bun nu trebuie doar să aibă doar cunoştiinţe despre vin  dar şI să fie în stare să facă clienţii să se simtă bine şI să se bucure de mâncare” , explică Serge Dubs, preşedintele juriului şI fost campion al competiţiei. 

Citeşte şi: