Gastronomie

Ce conţine cea mai scumpă budincă de Craciun din lume

25 dec 2013 667 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Cea mai scumpă budincă de Craciun din lume costă 38.500 de dolari şi este pregătită de fostul patiser de la hotelul Savoy din Londra, Martin Chiffers, scrie luxuo.com. Desertul britanic, pentru 12 persoane, e  înmuiat în coniac vechi de 200 de ani şi are deasupra  o monedă de aur.

Budinca e vândută de VeryFirstTo.com, acelaşi retailer care a pus la vânzare un tur în jurul lumii al tuturor restaurantelor cu trei stele Michelin şi o călătorie către cele mai populare situri UNESCO din lume.  

Budinca este realizată cu  coniac Duret 1810 ce costă aproximativ 18.000 de dolari, alături de sherry Perez Barquero Solera 1905 şi vin Marsala  din 1834. Desertul exclusivist mai conţine de asemenea o specie rară de migdale Mamra  din Iran.

Deasupra prăjiturii stă o monedă din aur, ce costă 12.200 de dolari şi care-l înfăţişează pe o parte pe îngerul Gabriel în faţa Fecioarei Maria, iar pe cealaltă parte arată o cruce latină.

Budinca mai vine la pachet şi cu 10 monede de 3 cenţi, din argint, din anul 1762, estimate la 114 dolari. Tradiţia britanică spune că dacă pui o monedă de trei cenţi în budinca de Craciun vei avea noroc în anul ce urmează.